TRANSCRIPTIE VAN HET INTERVIEW TUSSEN TUCKER CARLSON EN PRESIDENT PUTIN

(Onder voorbehoud)

TUCKER : Wat zou u de mensen die Amerika besturen vertellen?

IMG 3643

PUTIN: Onze boodschap is dat Rusland niet jullie vijand is. Wij willen geen oorlog. Wij zijn klaar voor vrede. Jullie leiders zoeken conflicten. Dat is niet wat wij willen. Rusland staat voor zijn eigen volk. Wij willen niet wat niet van ons is.

TUCKER : Zou u Washington bezoeken?

TUCKER : Wat zou u de mensen die Amerika besturen vertellen?

PUTIN: Onze boodschap is dat Rusland niet jullie vijand is. Wij willen geen oorlog. Wij zijn klaar voor vrede. Jullie leiders zoeken conflicten. Dat is niet wat wij willen. Rusland staat voor zijn eigen volk. Wij willen niet wat niet van ons is.

TUCKER : Zou u Washington bezoeken?

PUTIN: Ja, natuurlijk. Ik ben al eerder in de Verenigde Staten geweest. Ik bezoek ze graag en heb elke president ontmoet behalve Joe Biden. Als ik zou worden uitgenodigd, zou ik gaan. Ja.

TUCKER: Wat is uw mening over president Biden?

PUTIN: We zijn ervan overtuigd dat hij het land niet leidt. Laten we zeggen dat we goede bronnen hebben die dat bevestigen, maar iedereen kan het zelf zien. De VS is nu een donkere periode ingegaan. Het heeft een onverantwoordelijk leiderschap.

TUCKER: Denkt u dat Joe Biden eerlijk gewonnen heeft?

PUTIN: Ik ga liever niet in op de binnenlandse Amerikaanse politiek, maar ik zal zeggen dat mijn ambassade aan uw zuidelijke grens beter werd geleid dan die verkiezing in 2020. (grinnikt)

TUCKER: Uit een peiling in Amerika blijkt dat u populairder bent dan Biden - enige reactie?

PUTIN: (lacht) Ik weet niet of dat serieus moet worden genomen, maar Russische idealen hebben steun. Wij geloven in traditionele waarden; het huwelijk is tussen een man en een vrouw: mannen zijn mannen en vrouwen zijn vrouwen.

TUCKER: Wie zou u graag als de volgende president van de Verenigde Staten zien?

PUTIN: Nogmaals, het is niet aan ons om dat te zeggen of ons daarmee te bemoeien. In tegenstelling tot oude beschuldigingen bemoeien wij ons niet met uw verkiezingen. Dat is ook niet nodig, want uiteindelijk zijn het toch dezelfde mensen die de lakens uitdelen.

TUCKER: Waarom bent u Oekraïne binnengevallen?

PUTIN: Zijn we binnengevallen of werden we binnengevallen? Kijk naar de geschiedenis. Kijk naar de mensen die daar wonen. Historisch gezien zijn wij die zijn binnengevallen en die nu gewoon terugvechten. Het land en de mensen zijn Russisch en wij zullen terugkrijgen wat altijd van ons is geweest.

TUCKER: Hoe zou u het vinden als Trump weer zou winnen?

PUTIN: We hadden goede betrekkingen toen meneer Trump president was. Er was geen oorlog. Onze betrekkingen waren op een hoogtepunt. Dat gezegd hebbende, niets is voorspelbaar of blijft hetzelfde. We zullen het moeten zien.

TUCKER: Wat vindt u van meneer Zelensky en wat zou uw boodschap aan hem zijn?

PUTIN: Ik herinner me dat ik om zijn grappen moest lachen toen hij een komiek was in Rusland. Laten we teruggaan naar het lachen.

TUCKER : Waarom ?

PUTIN: Er zijn sterke financiële entiteiten die er belang bij hebben om ons als tegenstanders te houden. Een van uw presidenten heeft daarvoor gewaarschuwd. Wij Russen hebben dat probleem niet.

TUCKER: Ziet u de Verenigde Staten als een vijand?

PUTIN: Nee. Absoluut niet. Wij waren bondgenoten in WO II. Russen hielpen met het vestigen van Alaska, Californië en we waren ook op Hawaï. Onze mensen zijn geen vijanden, maar die in DC zijn zeker niet onze vrienden.

TUCKER: Kunt u specifieker zijn en namen noemen?

PUTIN: Dat zou zinloos zijn. Het is niet aan ons om uw binnenlandse problemen op te lossen. Trouwens, ik weet zeker dat u de namen beter kent dan wij.

TUCKER: Dus u zegt dat uw tegenstander niet Joe Biden is, maar de mensen achter hem?

PUTIN: Precies. Joe Biden weet misschien niet eens wat er aan de hand is. Hij begrijpt misschien niet hoeveel sancties er tegen Rusland zijn ingesteld. Wie heeft die sancties in elkaar gezet? Dat zijn onze tegenstanders.

TUCKER: Is dat waarom u voorstander bent van de BRICS?

PUTIN: De BRICS zouden sowieso bestaan. Het is een natuurlijke reactie op het westerse handelsblok. Het is een tegenwicht. Wanneer de dollar als wapen tegen staten wordt gebruikt, zal er een natuurlijk alternatief voor zijn. Dat is wat wij willen.

TUCKER : Is dat de reden waarom u en Rusland het doelwit zijn?

PUTIN: Het is ingewikkelder dan dat, maar ik weet zeker dat het een groot deel van de reden is. Wanneer de dollar in gevaar komt, neemt de Verenigde Staten extreme maatregelen. Ze kunnen het zich niet veroorloven dat de dollar faalt.

TUCKER: Maar is Rusland economisch niet zwakker en kwetsbaarder dan de VS?

PUTIN: Als je naar de omvang van economieën kijkt, zijn wij klein. Maar weinig mensen houden rekening met onze enorme natuurlijke hulpbronnen. Rusland heeft meer dan 80 biljoen dollar in de grond. Geen enkel land komt ook maar bij ons in de buurt.

TUCKER: Wat is uw mening over president Biden?

PUTIN: Wij zijn ervan overtuigd dat hij het land niet leidt. Laten we zeggen dat we goede bronnen hebben die dat bevestigen, maar iedereen kan het zelf zien. De VS is nu een donkere periode ingegaan. Het heeft een onberekenbaar leiderschap.

TUCKER: OK. U heeft een goed punt, maar heeft u niet dezelfde problemen in Rusland?

PUTIN: Ja. Tot op zekere hoogte. Maar in Rusland zijn die belangen meer afgestemd op de denkwijze van de gemiddelde Russische man in de straat. In de Verenigde Staten is dat niet het geval. De elites hebben u in de steek gelaten.

TUCKER: Wie denkt u dan dat de VS bestuurt?

PUTIN: De krachten die het altijd hebben geleid. U kunt van president veranderen, maar u verandert niet degenen die de werkelijke macht hebben. Met hen hebben we te maken. Joe Biden is slechts een façade voor deze machtsstructuur.

TUCKER: Maar er zijn hardnekkige berichten dat u kanker hebt?

PUTIN: Ik verzeker u dat die geruchten niet waar zijn. als ik kanker had en het zou overwinnen, zou ik het goede nieuws en de genezing met de wereld delen.

TUCKER : Dank u dat u bij ons bent komen zitten. Hoe is het met uw gezondheid? Er zijn wat geruchten geweest...

PUTIN: Ik ben blij dat ik met u en via u met het Amerikaanse volk kan praten. Met mij gaat het goed. Ik voel me goed. Gezien mijn leeftijd ben ik in de beste gezondheid, maar vadertje tijd.

TUCKER: Wanneer u zegt dat sommigen bang voor hem zijn, zegt u dan dat Musk vijanden heeft?

PUTIN: Het is duidelijk te zien dat hij vijanden heeft in de Verenigde Staten - de manier waarop hem $50 miljard aan activa werd ontnomen - wij zouden dat een speciale behandeling noemen. Het is op het eerste gezicht oneerlijk.

TUCKER: Was u niet bang voor Musk toen hij begon met het leveren van Starlink uitrusting aan Oekraïne?

PUTIN: Als iemand serieus denkt dat een paar internetschotels de macht van Rusland kunnen verslaan - nou ja, wat kan ik zeggen. Maar nee, we waren niet bang voor meneer Musk en we hebben hem ook niets verweten. De regering gaf hem niet veel keus.

TUCKER : Er is veel veranderd in de wereld. Wat is uw mening over Elon Musk?

PUTIN: Wij zien meneer Musk als een zakenman - een zeer succesvolle. Hij heeft een groot fortuin opgebouwd en een enorme aanhang. Hij is een unieke denker met een sterke persoonlijkheid die niet gekocht kan worden. Sommigen zijn daar bang voor.

TUCKER : Heeft u enig advies voor Elon?

PUTIN: Ik zou zeggen: ga door. Laat u niet intimideren. Maar als het ooit te moeilijk wordt, dan is er nog Rusland. We openen graag onze deuren voor u. We hebben al eerder Amerikaanse zakenmensen verwelkomd en zouden iemand van het kaliber van meneer Musk waarderen.

TUCKER : Laten we het nu over Trump hebben. Vertelt u mij eerst hoe u denkt over de huidige situatie met de kans dat hij herkozen wordt?

PUTIN: Het zou een beetje vreemd en buiten de orde zijn, maar we zijn goed voorbereid. Hij heeft beloofd de gevechten in Oekraïne te beëindigen en wij steunen dat idee.

TUCKER: Hoe zou hij de oorlog zo snel kunnen beëindigen?

PUTIN: Ten eerste heeft hij ons nooit beledigd. Hij heeft veel respect voor Rusland. We zouden beginnen vanuit een positie van vriendschap en vertrouwen - dan zijn alle problemen oplosbaar. We zouden het voor elkaar kunnen krijgen. Vertrouw me.

TUCKER: Verwijst u naar het feit dat Biden u een moordenaar noemde?

PUTIN: We zijn de ontvangers geweest van talloze beledigingen en laster die teruggaan tot een paar generaties politici. Mr. Trump was daar een verfrissende onderbreking van. Hij is erg populair in Rusland. Misschien zal dat hem geen goed doen.

TUCKER: Bent u in gesprek met Trump?

PUTIN: Nee. Natuurlijk niet. Maar als hij opnieuw zou winnen, zouden onze communicatielijnen onmiddellijk opengaan, terwijl we op dit moment geen dialoog hebben met president Biden.

TUCKER: Dat is schokkend voor mij. Niemand van het Witte Huis heeft contact met u gehad?

PUTIN: Dat klopt. Niemand heeft gebeld sinds we meneer Biden hebben gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning. Het is voor ons een raadsel dat de communicatie nu kouder is dan tijdens de koude oorlog.

TUCKER: Hoe denkt u dat de verkiezingen in 2024 zullen verlopen?

PUTIN: We observeren gewoon. Het is onze verantwoordelijkheid om waakzaam te zijn omdat het de wereld zal beïnvloeden. We hopen dat de verkiezingen zo verlopen dat we de resultaten kunnen geloven. In Rusland hebben we geen stembiljetten per post.

TUCKER: Laten we over China hebben. Hoe is jullie relatie?

PUTIN: President Xi en ik zijn bijzonder close. Rusland en China onderhouden momenteel goede betrekkingen, wat voor ons een duidelijke troef is omdat zij een van onze grootste energiepartners zijn. We zullen vrienden blijven.

TUCKER: Er zijn beschuldigingen dat China u heeft geholpen in de oorlog in Oekraïne. Is dat waar?

PUTIN: Daar kan ik het niet over hebben. Laten we zeggen dat Rusland geen geïsoleerde macht is. De strategie is mislukt. We hebben nu meer bondgenoten en handelspartners dan voordat de oorlog begon.

TUCKER: Denkt u ooit aan een situatie waarin Rusland en China hun krachten zouden kunnen bundelen tegen de Verenigde Staten?

PUTIN: Bedoelt u economisch of militair? Ik zou zeggen dat we geen van beide willen. Het is niet in ons belang om met de VS te botsen omdat alle partijen in zo'n conflict zouden verliezen.

TUCKER: Over conflicten gesproken, wat is uw mening over de situatie in Gaza?

PUTIN: Het is echt jammer. De Palestijnen worden verwoest. Israël handelt op een onverantwoorde manier. Het laat de verschrikkelijke dubbele moraal in de wereld zien. Waar zijn de sancties tegen Israël?

TUCKER: Is Rusland op enige manier betrokken, vooral door uw alliantie met Iran?

PUTIN: Nee. Natuurlijk niet. Wij zijn niet tegen het bestaan van Israël, maar tegelijkertijd steunen wij het recht van de Palestijnen op zelfbeschikking. We willen op gelijke voet staan.

TUCKER: Volgt u wat er aan de zuidgrens van de VS gebeurt?

PUTIN: Eigenlijk wel, ja. Het maakt deel uit van mijn dagelijkse briefing. Wij Russen vinden het ironisch genoeg grappig dat uw Congres miljarden uitgeeft om buitenlandse grenzen te beschermen, maar zijn eigen grenzen verwaarloost. Het is lachwekkend maar dodelijk.

TUCKER: Dodelijk? Hoe bedoelt u dat?

PUTIN : Dodelijk ernstig natuurlijk. Dagelijks sterven er mensen die ongecontroleerd uw grens oversteken. Het is een free-for-all. De wereld heeft zoiets in de moderne tijd nog nooit gezien - roekeloos voor een land om zichzelf zo wijd open te gooien.

TUCKER: Maakt Rusland op enigerlei wijze misbruik van de grenssituatie?

PUTIN: Nee. Waarom zouden we? We hoeven niets te doen. Amerika is zichzelf aan het vernietigen. En zoals Napoleon zei: sta niet in de weg dat je vijand zichzelf vernietigt.

TUCKER: Dus u ziet Amerika als een vijand?

PUTIN: Dat was maar een gezegde, maar de huidige regering is zeker geen vriend.

TUCKER: Kan dat veranderd worden?

PUTIN: Daarom zijn er verkiezingen.

TUCKER: Nogmaals bedankt dat u met mij in gesprek blijft over zoveel verschillende onderwerpen. Kunnen we bij wijze van spreken nog interessanter worden?

PUTIN: Zeker. Ik sta open voor de meeste onderwerpen.

TUCKER: Laten we het even over klimaatverandering hebben. Het wordt nog steeds gepusht in de Verenigde Staten en Europa. Wat is uw standpunt?

PUTIN: De mensheid is niet eens een Type 1 beschaving op de schaal van Kardashev. Als we het energiepotentieel van de planeet niet kunnen benutten, hoe kunnen we dan het klimaat beheersen?

TUCKER: Bent u op zijn minst bezorgd?

PUTIN: Ik maak me meer zorgen over echte problemen. Klimaatverandering hoort daar niet bij. De aarde reguleert zichzelf vrij goed. En als Siberië een beetje warmer wordt, des te beter. Meer landbouwgrond voor Rusland.

TUCKER: Maar wat zou u tegen de ware gelovigen zeggen die ervan overtuigd zijn dat we op een ramp afstevenen?

PUTIN: Ik zou hen zeggen dat zorgen maken over klimaatverandering hetzelfde is als klagen over het weer. Als het klimaat je niet bevalt, verhuis dan. Als je je zorgen maakt over het weer, pak dan een paraplu.

TUCKER: Wat vindt u van de transgender beweging?

PUTIN: Het is interessant voor mij dat alle dingen die vroeger een doelwit van chantage waren, nu eretekens zijn. In Rusland zijn er geen wetten, maar we dwingen onze kinderen er zeker niet toe.

TUCKER: Rusland is bekritiseerd vanwege zijn antihomowetten en omdat het onvriendelijk is voor LGBTQ+.

PUTIN: Wij hebben wetten die onze kinderen beschermen. En we hullen onze ambassades niet in regenboogvlaggen. Dat klopt. Verder bemoeien we ons niet met het privéleven van volwassen burgers.

TUCKER: Volgt u Amerikaanse sporten? We hebben binnenkort de Super Bowl.

PUTIN: Eigenlijk wel, ja. Rusland is een grote sportnatie. We hebben onlangs de Olympische Winterspelen en de Wereldbeker gehouden. We houden van alle sporten.

TUCKER: Wat vindt u van American football?

PUTIN: Het is een interessante sport. Maar waarom noemen jullie het football als de bal bijna altijd met de handen wordt gespeeld? Het lijkt soms ook onnodig gewelddadig.

TUCKER: Dat is waar. Gaat u kijken?

PUTIN: De wedstrijd wordt niet in Rusland uitgezonden.

TUCKER: Dus u krijgt Taylor Swift ook niet te zien?

PUTIN: Nee. We hebben uitstel van executie gekregen.(lacht)

TUCKER: President Poetin, bedankt voor uw tijd.
amg-news.com/bombshell-tuck…

Ontleend aan "X", https://x.com/carineknapen/status/1754627357510336715?s=61&t=siDP4K-iRieSnU9ZFtGReQ