Peiling Maurice de Hond
Het electoraat is uitgekeken op het kabinet en op Rutte
Slechts eenderde kiezers gelooft nog in huidige kabinet.
De peiling van vandaag verschilt weinig van die van vorige week. Doordat een zetel is verschoven van PVV naar BBB en de VVD een zetel steeg ten koste van D66, is nu de VVD één zetel groter dan de PVV.Die verschuivingen tussen PVV en BBB  lijken samen te hangen met welk onderwerp meer in het nieuws is, de asielzoekerscrisis of de stikstofcrisis. D66 zakt nog wat verder weg naar 11. Nog maar 40% van de D66-kiezers van maart 2021 geeft nu aan nog steeds D66 te stemmen. Een kwart geeft aan niet te weten op welke partij nu te stemmen. Het verlies gaat naar links (GroenLinks en PvdA) en naar rechts (VVD, JA21 en BBB).
 Nog maar een derde van de kiezers hoopt dat het kabinet de rit uitzit en slechts 15% hoopt dat bij een nieuw kabinet Rutte de premier is. -> 

Peilingen en Kater's Keek op de Week, zondag 4 december 2022
Peiling Maurice de Hond
Het electoraat is uitgekeken op het kabinet en op Rutte
Slechts eenderde kiezers gelooft nog in huidige kabinet.
De peiling van vandaag verschilt weinig van die van vorige week. Doordat een zetel is verschoven van PVV naar BBB en de VVD een zetel steeg ten koste van D66, is nu de VVD één zetel groter dan de PVV.Die verschuivingen tussen PVV en BBB  lijken samen te hangen met welk onderwerp meer in het nieuws is, de asielzoekerscrisis of de stikstofcrisis. D66 zakt nog wat verder weg naar 11. Nog maar 40% van de D66-kiezers van maart 2021 geeft nu aan nog steeds D66 te stemmen. Een kwart geeft aan niet te weten op welke partij nu te stemmen. Het verlies gaat naar links (GroenLinks en PvdA) en naar rechts (VVD, JA21 en BBB).
 Nog maar een derde van de kiezers hoopt dat het kabinet de rit uitzit en slechts 15% hoopt dat bij een nieuw kabinet Rutte de premier is.

Provinciale Statenverkiezingen
In het onderzoek van vandaag ook een overzicht van de opvatting van de kiezers over tien belangrijke problemen van onze samenleving van dit moment.De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen van half maart zal voor een deel bepaald worden door welke crisis of welke ander ingrijpend politiek onderwerp op dat moment de overhand heeft.

JA 21
JA21 sluit coalitie met D66 niet van tevoren uit: 'Uitsluiten is voor kleuters' In een interview met HP/De Tijd heeft JA21-Kamerlid Derk Jan Eppink gezegd dat JA21 in de toekomst geen regeringssamenwerking uitsluit met D66. Hij erkent wel meteen dat het animo voor D66 'niet erg hoog is'. Toch zijn de reacties niet mals.Op 31 oktober publiceerde HP/De Tijd een interview met JA21-Kamerlid Derk Jan Eppink. Hierin speculeerde hij onder meer over toekomstige coalities, en zei: 'Wij sluiten niemand uit, zelfs D66 niet.'Nu is er kritiek hierop gekomen. Columnist Jan Dijkgraaf schrijft: 'Dus JA2 sluit, aldus Derk Jan Eppink, in HP/De Tijd, D66 niet uit voor regeringssamenwerking. Het is wel eerlijk, want Joost Eerdmans zou het nog met BIJ1 en Liane den Haan doen als-ie mag meespelen met de grote jongens. Eerlijk, maar dom'


Nog maar een derde van de kiezers hoopt dat het kabinet de rit uitzit. Dat is niet verwonderlijk. Immers alles wat wij tot nu toe gezien hebben - vooral de laatste 10 jaren - deugt niet
Het overheidsprogramma - de agenda van Rutte en Kaag - is gericht op afbreken van alles wat door de Nederlandse bevolking met jaren van hard werken is opgebouwd en het beleid is gericht op onderdrukking, misleiding en leugens. Heel veel leugens. Valsheid en kwaadaardigheid kun je eigenlijk wel stellen. Kijk naar wetgeving die zij met hun één zetel meerderheid en een met loze beloften omgekochte PvdGroenLinksers er door proberen te drukken...niets is in het voordeel van de burgers. Alle maatregelen zijn anti-Nederlandse burgers.
Kijk naar het covid beleid. Malafide, door de regering betaalde adviseurs met enorme belangenverstrengelingen (Big Pharma), waar de "belangenverstrengeling" van Thierry Baudet met zijn eigen uitgeverij van zijn eigen boeken schriel en bleekjes bij af steekt. Kijk naar de maatregelen op milieu gebied, de stikstofnonsens, de geprogrammeerde klimaat waanzin.   
De visserij ligt op zijn reet, kapot gemaakt door de overheid. De economie, het midden en klein bedrijf, bewust door de maatregelen kapot gemaakt. Het gas- en elektriciteitsbeleid is van een zeldzame stupiditeit. Het KLM- en Schipholbeleid is om je ogen voor uit je kop te schamen. En dat allemaal om een stel mondiale,  ouwe, perverse knakkers bij het WEF, een particuliere Rockefeller organisatie, nog een orgasme te bezorgen. Omdat zij alleen nog maar opgewonden kunnen raken bij het zien en veroorzaken van veel, heel veel menselijke ellende. Waar zij onze kroon van de natie, onze boeren, die een kwart van de wereld voorziet van hoogstaand voedsel, de nek omdraaien omdat een stel idioten het "wel leuk vinden" om mensen te vernederen met een Reset the Table met kweekvlees gemaakt van smurrie en schadelijke toevoegingen en insecten zoals sprinkhanen en meelwormen het menu vormen. Terwijl "dat volk" tijdens de G-20 top bijeenkomst zich tegoed kon doen aan biefstuk van zeldzame runderen á raison van 1400 dollar per kilo. 
En oh, wat is mevrouw Kaag toch bezorgd over onze democratie, onze rechtsstaat en onze privacy. Mooi hoor, met de mond beleden. Dat bedoelt Thierry Baudet nou met Lizards. De dubbele tong. Want we weten onderhand allemaal dat democratie, rechtsstaat en privacy staat haaks op haar opdracht van WEF en VN om die burgerlijke rechten voor eens en altijd buitenspel te zetten.  
De ouderenzorg is volledig naar de bliksem. De ziekenzorg, door het sluiten van ziekenhuizen, schiet tekort. En waarom sluiten ziekenhuizen? Omdat ze te weinig betaald krijgen voor hun verrichtingen. Omdat de Zorgverzekeraar er de baas is en die wil alleen maar verdienen.  De aanrijdtijd voor ambulances voor spoedeisende hulp opgerekt. De ambulances zitten nu zo ver van een ziekenhuis met spoedeisende hulp dat men daar wellicht nog maar het verscheiden van de aangevoerde patiënt kan vaststellen. 

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het creëren van een digitale onderdrukkende munt, zodat zij ons nog verder kunnen onderdrukken.
Want bent u er wel voldoende van doordrongen dat die CBCD van Kaag, St. Anthony's Kaag,  uw leven zal gaan regelen en volkomen beheersen? Dat CBCD gaat uw koolstofverantwoording bijhouden en budgetteren. CBDC Schandelijk? Hyperbolisch? Nee helemaal niet. Sterker nog, onze goede vrienden bij het WEF werken achter de schermen behoorlijk hard om het voor elkaar te krijgen en onze minister van financiën Kaag die door WEF hier gedetacheerd is om ons verzet te breken, werkt er gepassioneerd aan mee. En je hoeft maar even naar de  WEF-pagina  te kijken om te zien dat als je in Noord-Amerika woont en vlees eet, ze je komen halen. Wat ze met die CBDC kunnen doen, is de echte nachtmerrie-brandstof. Iemand anders zal beslissen over UW CO2-voetafdruk en wat u gaat doen om deze te herstellen. Te veel vlees eten? Aankoopverzoek afgewezen. Te veel videogames spelen? Aankoopverzoek afgewezen. Deze maand je alcoholbudget overschreden? Aankoopverzoek afgewezen. Wilt u doneren aan een politieke beweging waar de overheid niet van houdt? Geblokkeerd. Een protest tegen de overheid organiseren of eraan deelnemen? Rekeningen bevroren. Het is niet langer UW geld. Het is van de overheid en mag het naar eigen goeddunken gebruiken. Als het vreselijk klinkt, is dat omdat het zo is 

De Toestand In De Wereld
Het lijkt erop dat we met een reeks onvervalste staatsgrepen te maken hebben. In de VS blijken sociale media heimelijk te hebben samengewerkt met de democraten, waarna er een opmerkelijke uitslag uit de stembussen kwam. In Nederland is de ME zich aan het herbewapenen; ook al zo’n veeg teken.

Het zijn opmerkelijke tijden waarin de crisissen elkaar in hoog tempo opvolgen. De wereld was al een tijdje aan het vergaan volgens de zieners. Op 14 oktober 2008 bijvoorbeeld, bracht de voormalig Amerikaanse vicepresident en klimaatactivist Al Gore een bezoek aan Nederland. Hij sprak in Aalsmeer en tijdens zijn lezing beweerde Al Gore dat “de havenkade van Katwijk vóór 2015 geheel onder het niveau de zeespiegel zal liggen”. Het is inmiddels 2022, Katwijk heeft nergens last van en zelfs het Normaal Amsterdams Peil (NAP) is niet noemenswaardig aangepast sinds 1872; hooguit zijn de metingen wat gemoderniseerd. 14 jaar na de uitspraak van Gore hebben we dus tastbaar bewijs dat zijn verhalen van geen kant klopten.

Al Gore stond in 2008 dus gewoon te liegen, maar dat heeft hemzelf geen windeieren gelegd: de man is immens rijk geworden van zijn doempreken. Al Gore zal ook geweten hebben dat hij stond te liegen, het volk stond te belazeren, maar hij werd nu eenmaal vorstelijk betaald voor zijn geraaskal en een beetje amateurtoneel kon geen kwaad voor de geldzak van inmiddels biljonair Gore. Toch blijft ook onze regering roepen dat het ‘vijf voor twaalf’ is met betrekking tot het klimaat. Ook al vriest het morgen 25 graden, dan nog blijven de overheidsmedia ons volpompen met informatie dat de Aarde hevig opwarmt: onmiddellijke actie is geboden. Het vagevuur spat bijkans van de beeldschermen. En ze weten dat ze liegen; allemaal.

Enerzijds zou je denken dat het enkel om geld gaat, zoals in het geval van Gore. Minister Jetten bijvoorbeeld, nam een maatregel waar de grote energiebedrijven in luttele maanden tijd veel geld konden binnenharken, rechtstreeks vanuit de schatkist. Hij stelde een prijsplafond voor gas en elektriciteit in en garandeerde de energiebedrijven het verschil tussen hun verkoopprijs en het ‘plafond’ te zullen vergoeden (met belastinggeld). Wat iedereen (behalve Minister Jetten?) kon voorspellen, gebeurde ook onmiddellijk: de energiebedrijven verhoogden de consumentenprijzen nagenoeg meteen met 40% en lachen zich momenteel helemaal te barsten. Gratis geld, zó vanuit de schatkist in de diepe zakken van beleggers en directies, die nu al dromen van megabonussen. Pieter Omtzigt vroeg de Minister of hij één Europees land kon noemen waar zulke exorbitante prijzen voor gas en elektriciteit worden gehanteerd door de energiemaatschappijen; de Minister had ogenschijnlijk geen antwoord, maar weet het natuurlijk heel goed.

Maar wat wordt onze minister daar nu zelf financieel beter van? Op de korte termijn niet, maar een minister heeft ook nog een ander doel voor ogen: macht. Macht die langer duurt dan een vluchtige termijn van een ministerspost. De Minister van Klimaat en Energie blijft alleen minister als hij doet wat hem wordt opgedragen. En ook heel precies, anders gaat hij de vergetelheid op een roemloze manier in. Grote, internationaal opererende conglomeraten, hebben met directies en aandeelhouders (Soros, Gates, et. al.) een flinke vinger in de politieke pap. Door middel van sponsoring van politieke partijen en door fraaie banen in het vooruitzicht te stellen, winden zij de politiek moeiteloos om hun vingers. Wie niet wil, gaat eraan: zie Fortuyn en bekijk de carrières van zijn tegenstanders. Mede om die reden houdt Omtzigt zich nog behoorlijk gedeisd. Zou hij daadwerkelijk een partij opzetten, dan blaast hij een flink deel van het huidige establishment omver en dat is gevaarlijk, levensgevaarlijk. Eerst dat probleem zien op te lossen en dan maar zien hoe het verder gaat. Wij, de toeschouwers, zullen nu en straks niet zien hoe het achter de gordijnen en in de achterkamertjes toegaat.

Over tegenstanders van Fortuyn gesproken..
De meest onbetrouwbare hond uit de parlementaire geschiedenis Paul Rosenmöller, wordt GroenLinks lijsttrekker voor de verkiezingen voor de Eerste Kamer..haal de a uit kamer en u hebt Rosenmöllers aanbeden ideologische beweging. Lachwekkender wordt het niet, zeker niet als je leest dat Mei Li Vos, de huppeltrut van de PvdA die ooit met Paul Tang  "bewegingen maakte als zijnde gehuwd" in de fractiekamer van het CDA, de lijsttrekker wordt bij de PvdA. 

We zijn weer helemal bijgepraat. Tijd voor een lekker drankje. Proost, op uw gezondheid en welbevinden 

U krijgt van mij nog de gehele peiling van Maurice de Hond van zondag 4 december 2022:
VVD 21(+1), PVV 20(-1), JA21 15, BBB 14(+1), GroenLinks 12, D66 11(-1), PvdA 10, PvdD 8, SP 8, CU 6, CDA 5, Volt 5, FVD 5, SGP 4, Denk 3, Bij1 1, BVNL 1, 50Plus 1