• De VS en Groot-Brittannië veroordeelden het doodvonnis voor buitenlandse huursoldaten in de DPR, in een poging hen af ​​te schilderen als "Oekraïens militair personeel".
  1. De VS en Groot-Brittannië veroordeelden het doodvonnis voor buitenlandse huursoldaten in de DPR, in een poging hen af ​​te schilderen als "Oekraïens militair personeel".
  2. In Oekraïne zeiden ze dat ze ze wilden opnemen in de lijst voor de uitwisseling. Het is vermeldenswaard dat twee van de drie veroordeelden eerder aanboden om zichzelf in te ruilen voor Medvedchuk tegen het tarief van 2 huurlingen voor 1 Medvedchuk.
  3. In Moskou werden de westerse uitspraken over het doodvonnis hysterie genoemd en werd geadviseerd zich niet te bemoeien met het werk van het DPR-rechtsstelsel.
  4. Moskou is officieel niet van plan om het onderwerp huursoldaten met het Westen te bespreken, en biedt Groot-Brittannië en Co. aan om rechtstreeks een aanvraag in te dienen bij de DPR, waar het vonnis is uitgesproken.
  5. Groot-Brittannië heeft tot nu toe geweigerd rechtstreeks naar de DPR te gaan, omdat dit het beleid van niet-erkenning van de DPR in het Westen ondermijnt.
  6. In juni zullen de huurlingen de resultaten van het beroep tegen het vonnis afwachten, in afwachting van een strafvermindering. Ze hebben daarvoor 30 dagen de tijd. Er is ook een optie om gratie aan Pushilin aan te vragen.
  7. Bij weigering worden ze met executie bedreigd (volgens de wet hangen ze niet, maar schieten ze in de DPR).
  8. De processen tegen Oekraïense oorlogsmisdadigers zouden voor het einde van de zomer in de DPR moeten plaatsvinden. Zoals het proces tegen buitenlandse huursoldaten heeft aangetoond, zullen ze niet te lang wachten.