Peilingen
Nog steeds zijn de verschuivingen van week tot week beperkt en dat is ook deze week nog zo. Maar toch zien we dat de VVD geleidelijk wat aan het wegzakken is. In drie maanden is de VVD gedaald van 36 zetels naar 33 zetels. De PvdA zakt terug naar 12 en CDA en PVV zijn 1 zetel gestegen. De grootste stijger t.o.v. de vorige Tweede Kamerverkiezingen is de PVV met 4 zetels. De grootste daler D66 met 6 zetels. Ook dat zijn minder grote verschuivingen dan we de meeste vorige verkiezingen hebben gezien.
Peilingen
Nog steeds zijn de verschuivingen van week tot week beperkt en dat is ook deze week nog zo. Maar toch zien we dat de VVD geleidelijk wat aan het wegzakken is. In drie maanden is de VVD gedaald van 36 zetels naar 33 zetels. De PvdA zakt terug naar 12 en CDA en PVV zijn 1 zetel gestegen. De grootste stijger t.o.v. de vorige Tweede Kamerverkiezingen is de PVV met 4 zetels. De grootste daler D66 met 6 zetels. Ook dat zijn minder grote verschuivingen dan we de meeste vorige verkiezingen hebben gezien.
De Coronacrisis lijkt een soort mistsluier te leggen over politiek en electoraat en campagne, schrijft Maurice de Hond. Als we dan ook weten dat volgende week het kabinet nog besluiten gaat nemen over de volgende fase van deze crisis dan bewegen we ons naar een situatie, die we in Nederland bij Tweede Kamerverkiezingen nog nooit hebben gehad. Plus dat er ook geen strijd lijkt te gaan ontwikkelen welke partij de grootste zal gaan worden. U kunt alles uitgebreid lezen op: Peil.nl

Verkiezingen
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen vond vrijdagmiddag 26 februari tussen 17.00 uur en 19.00 uur het eerste grote verkiezingsdebat op NPO Radio 1 plaats. Alle dertien lijsttrekkers met een fractie in de Tweede Kamer namen deel aan het debat. Zij werden verdeeld in acht blokken van drie en bespraken per groep verschillende thema’s, zoals veiligheid, wonen, integratie en onderwijs.
Dat was het eerste grote verkiezingsdebat. Wilders was - als vanouds - geweldig op dreef. D66-leider Kaag met haar zalvende woorden moest het ontgelden. Volgens Kaag is er in Nederland namelijk geen ruimte voor ‘Jodenhaat’, ofschoon antisemitisme. Wilders reageerde daar adequaat op door te antwoorden dat we het antisemitisme dan ook niet moeten importeren in Nederland.
D66 verafschuwt geweld tegenover homo’s en antisemitisme, maar hoe verdedig je je verafschuwing tegenover electoraal Nederland als je zelf deel uitmaakt van het probleem?! D66 is namelijk al jarenlang medeplichtig aan de afbraak van -het ooit zo tolerante- Nederland. Het lijkt soms wel alsof D66 eerst een probleem creëert om er vervolgens geniepig op in te spelen. Zonder resultaat overigens, want anno 2021 stelt D66 natuurlijk nog maar weinig voor.

Toen Baudet versus Rutte. en gingen scheenbeschermers en handschoenen af. Met een even bitcherige als lafhartige aanval van Rutte op Baudet met een ingestudeerd opzetje waarin alles in één zin eruit gekotst werd door de Toyota-leverancier van ISIS: "homofoob, anti-semiet, kiezers niet bedienen, etcetera".
Baudet pareerde de doorzichtige getructe aanval in anderhalve zin vakkundig om er daarna overheen te counteren met een keiharde inhoudelijke opdoffer voor de Avondklok-Premier.

Maar bij Jinek deden de politiek commentator van het oud NSB-Blatt die een abonnement lijkt te hebben bij de voor geld alles doende Jinek, met Lara Rense, en Jinek zelf, net alsof Baudet enkel in de verdediging schoot. Ze "vergaten" erbij te vertellen dat hij Rutte counterde op dusdanige wijze dat Rutte's voorbedachte plannetje als een boomerang in zijn eigen gezicht uiteenspatte. Maar wij weten beter.

Kortom, Baudet vecht niet enkel tegen Rutte. Ook tegen RTL, Jinek, de Telegraaf, de NPO, en de rest van de kamer, mede gezien onderstaande motie: Motie Van Haga/ Baudet over alle vrijheidsbeperkende coronamaatregelen onmiddellijk beëindigen (motie 25295, nr. 1018) werd door met grote meerderheid verworpen. (slechts door de eigen partij gesteund)

Baudet is dus de enige in het parlement die van de dwangmaatregelen af wil en wel per direct. Hoe simpel kan het zijn? Lilian Marijnissen kreeg bij het debat nog de vraag wat ze van de heren (Baudet en Rutte) vond, en in plaats van de onder de gordel aanval van de Spertijd-Rutte op Baudet te veroordelen verzandde ze in iets van dat ze ze allebei niks vond. Zwak, slap, niksig. Het wordt met de "dochter van", helemaal niks. Typisch voorbeeld van het origineel was beter dan de namaak. Maar goed, daarom is Marijnissen ook irrelevant en wordt deze verkiezingsstrijd er één tussen Baudet en Rutte. De rest zijn figuranten. Ze zijn doodsbang voor de geboren Heemstedenaar. Als er geen fraude plaats vindt, is alles mogelijk...

Bij een poll op Twitter onder 5.203 Nederlanders behaalde FVD al een landslide overwinning van 63%. Hij verpulverde de VVD.
VVD, CDA, D66, PVDA, 5,2%, GroenLinks 2,8%, PVV 29,1% FvD 62,8%

De vrijheidskaravaan van FvD
Was vandaag in Nijmegen. MSM-krant de Gelderlander denkt te scoren met fake news over Forum voor Democratie, maar komt daar met hangende pootjes op terug! Volgens de lokale krant (onderdeel van het DPG Media-kartel) zouden er tijdens een bijeenkomst van de Vrijheidskaravaan van Thierry Baudet vandaag ongeregeldheden zijn geweest in Nijmegen. Zo schreef de Gelderlander dat er maar liefst twee flyeraars namens het FvD waren bekeurd door de politie. Werd breed uitgemeten, maar niets blijkt minder waar… In werkelijkheid ging het slechts om één milde waarschuwing.

In Nijmegen hield de politie Baudet in de gaten hield door twee mobiele camera’s te plaatsen. Achteraf zouden deze politiecamera’s een schat aan archiefmateriaal kunnen opleveren, want ook de hardnekkige en gewelddadige extremisten van de Antifa bleken aanwezig te zijn. En het waren lui van die "gezelligheidsvereniging" die opgepakt werden.

Bruls was er ook, bij de vrijheidskaravaan van Forum voor Democratie in Nijmegen. Waar Bruls is wordt er verboden. Dat gebeurde dan ook. Vanwege de massale toeloop is de manifestatie op last van Bruls vroegtijdig beëindigd. Er kwamen namelijk veel meer mensen op de manifestatie af dan gedacht en een linkse activisten moesten zo nodig een tegendemonstratie houden.

Vooraf dacht Forum voor Democratie zelf dat er maar rond de 200 mensen zouden komen, maar dit was een grove onderschatting. Er kwamen namelijk veel meer mensen wat knap is aangezien Nijmegen, op z’n zachtst gezegd, nogal een links bolwerk is. Jammer voor de aanwezige mensen, maar voor Forum een mooi signaal. De vrijheidskaravaan trekt door heel Nederland massaal mensen aan en Forum laat zien dat hun verkiezingspunten op steun binnen de samenleving kan rekenen. Forum profileert zich duidelijk als de grootste criticaster van Ruttes coronabeleid.

Baudet eet een haring !!
Onderzoek naar bezoek Thierry Baudet op Urk. De politie onderzoekt op verzoek van het OM of FvD-leider Thierry Baudet de coronaregels heeft overtreden tijdens zijn bezoek aan Urk eerder deze week. Daarbij stonden veel mensen dicht bij elkaar. Er werden veel handen geschud en Baudet at een haring in een visrestaurant waar veel tafeltjes bezet waren. Volgens het OM lijken beelden van het bezoek te laten zien dat er mogelijk strafbare dingen zijn gebeurd. Je houdt het niet voor mogelijk, maar het stond toch echt in het NSB-blad, de Telegraaf.

Baudet ronselt volmachten !!
Ik dacht ..doorspoelen maar, dit is oud en gaat over de PvdA. In 2014 ronselde de PvdA-leider in Soest stemmen in de moskee. Hij wilde wethouder worden. Hij werd op heterdaad betrapt door in een moskee geloofsgenoten op te roepen stemmachtigingen bij hem in te leveren.
Dat is een strafbaar feit. Er kwam een onderzoek door het Openbaar Ministerie en wat denkt u? Precies ! Ondanks het heterdaadje heeft het Openbaar Ministerie geen bewijs gevonden voor het ronselen van stemmen door PvdA'er Suna in Soest.
www.parool.nl/nieuws/om-geen-bewijs-stemmen-ronselen-door-pvda ...

Nu gaat het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoeken of Forum-leider Thierry Baudet de wet heeft overtreden door zijn aanhang in een video op te roepen om volmachten te verzamelen van mensen die “misschien niet zo politiek betrokken zijn". De Kiesraad noemt de oproep van Baudet “op z’n minst onwenselijk”. Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) is ontstemd.

En doorrr...naar WNL op Zondag
Dat had de primeur met het eerste Runners-Up debat. De kijker kreeg via door de kandidaten zelf aangedragen stellingen een inkijkje in de ideeën en persoonlijkheden van de nummers twee. Zo zei D66-fractievoorzitter Rob Jetten dat hij nog niet wist op welke D66’er hij zou stemmen. Niet op lijsttrekker Sigrid Kaag, want die zou toch al genoeg stemmen krijgen. De partijgenoot die het beste campagne voert, krijgt Jettens stem. Boeien !!

Omtzigt kaart terecht de hypocrisie van de VVD aan en veegt de slappe VVD-beloftes van tafel. ‘Neem nu gewoon afstand van de Rutte-doctrine!’. Als de regering stukken weg houdt kun je niet controleren, neem je de verkeerde besluiten en worden burgers het slachtoffer. “Maar wat ik niet aan zwarte papieren en aan wit gelakte papieren met mevrouw Leijten gekregen heb. En werkelijk waar, nooit ministers gehad heb die ook openlijk durfde te zeggen: dit kan niet! En dan Rutte nu: dat willen we allemaal verbeteren. ?!?
Wel met mooie verhaaltjes komen maar ondertussen waren er in het recente verleden genoeg kansen om dit al op te lossen. Want als die stukken gewoon in 2017-2018 naar de Kamer gestuurd waren, dan waren we in 2019 met een oplossing begonnen. Het is niet een abstract probleem. Het probleem was zo erg dat het kabinet zelf niet begreep hoe diep het probleem was omdat ze de stukken zelf niet wilde zien en ons al helemaal niet wilde geven. Dus mag ik van de VVD weten of ze nu echt afstand nemen van de Rutte-doctrine? Of dat dit weer een mooi verhaal is?”

Na een decennia Rutte aan de macht is het vertrouwen in de overheid weg. En dat is niet verwonderlijk, iedereen in Nederland heeft gezien hoe ernstig de toeslagenaffaire was. En velen weten ook wat de oorzaak ervan was. De Rutte-doctrine moet worden gestopt. Had verwacht dat Omtzigt met Agema en Renske Leyten mee zou gaan waar het ging om het de nek omdraaien van de gezondheidszorg. Er zijn onnodig veel ziekenhuizen gesloten en dat vindt de coalitie van Rutte, incl. Omtzigt niet ! Voorts vindt Omtzigt nog steeds niet dat er onterecht teveel op politie en justitie werd bezuinigd... Vreemd !

Nieman kreeg een fikse draai om zijn oren van Fleur Agema omdat hij als discussieleider weer sturend optrad. Agema vroeg hem of hij haar antwoord op zijn vraag ook al vast wilde geven of dat het de bedoeling was dat zij dit zelf deed.

Verder werd het steeds duidelijker dat er naar een heel brede coalitie toegewerkt wordt waarin iedereen, behalve de PVV en het FvD welkom is.

De verkiezingen kunnen wat mij betreft gestolen worden. Ik ben net als de gemiddelde burger in dit land het vertrouwen kwijt. Heb niet meer het gevoel dat onze stem kan bijdragen tot een nieuwe landorde. Eentje die vanuit en voor het volk opkomt, dus geen wereldorde van bovenaf. Niet vanuit het WEF of andere supranationale organisaties. Het zijn namelijk al lang niet meer onze eigen politieke partijen die regeren. Supranationals maken de dienst uit. Veel commentaar vanuit de Kamerzetels maar nauwelijks amendementen die het volk gelukkig maken. De contacten met de kiezers zijn door corona tot een nulpunt gedaald. De grote supranationale organisaties maken samen met de multinationals de dienst uit. Ze leggen de regels op via nieuwe internationale rechtssystemen en hebben daarvoor Den Haag niet nodig. Hun lijntjes gaan naar Brussel. Daar waren de hotels de laatste jaren vol geboekt met lobbyisten en globalisten. Daar maakten ze hun afspraakjes met de Europese Commissie en de vertegenwoordigers uit het Europees Parlement. Daarvan zijn er 751, dus leidde dat tot heel wat wetsvoorstellen in het Brusselse. Jammer voor de hotels dat nu ineens de digitale lijntjes zijn ontdekt. Zal stil blijven in Brussel als corona is afgetaaid.

De politieke verdeeldheid is groter dan ooit. Als het volk kan kiezen uit 37 partijen dan is er sprake van een totale versnippering in het politieke landschap. Een signaal dat de stem van het volk er niet meer toe doet. Het zijn de grote supranationale organisaties die de regeltjes opleggen. Door de opkomst van Big Tech, en door corona nu ook Big Farma, hebben de grote wereldconcerns enorme politieke invloed. De grote jongens, de Tycoons, zoals Google, Amazon, Apple, Facebook, enzovoort hebben begrotingen die opgeteld groter zijn dan het BBP van bijvoorbeeld middelgrote staten als Duitsland en Frankrijk. Geld maakt macht.

Het is niet Den Haag, het is Brussel samen met het Kapitaal dat regeert. Maar wees gerust, hun macht wordt binnenkort ingeleverd. Wordt netjes geregeld door het WEF. Hun visie is duidelijk, de verschillen zijn te groot. Ze gaan het kapitaal op een nette manier herverdelen. Beetje geduld, hun agenda loopt tot 2030. Staan eerst nog grote programma’s op de rol, zoals de Klimaatagenda, Energietransitie, Immigratie(Marrakesh verdrag) en andere dure agendapuntjes. Pas daarna wordt de uitspraak van Clown Schwab, “You own nothing, but you will be happy,” de nieuwe tegeltjeswijsheid.

Heb ik dan helemaal niks leuks te melden?
Jawel ! Guy Verhofstadt lijkt naast Europese topfunctie te grijpen
De functie die hem in 2019 beloofd werd, lijkt nu toch door zijn vingers te glippen. Verhofstadt zelf zou volgens Knack zwaar teleurgesteld en boos zijn.
De begeerde functie is het voorzitterschap van de Conferentie voor de Toekomst van Europa, een initiatief om aan de hand van burgerdialogen de Europese Unie dichter bij de bevolking te brengen. Tijdens het verdelen van de Europese topfuncties na de verkiezingen in 2019 werd dat voorzitterschap beloofd aan onze oud-premier, en Verhofstadt stond daarvoor zelfs het voorzitterschap van de liberale fractie af. Maar nu blijkt dat Verhofstadt toch geen voorzitter zal worden. De voorzitters van het Europees Parlement, Europese Commissie en Europese Raad zullen immers samen het voorzitterschap opnemen. Daaronder komt een uitvoerend comité met bevoegde ministers, eurocommissarissen en europarlementsleden (waaronder Verhofstadt). Volgens Knack zou Verhofstadt echter niet staan te springen voor die constructie en is hij teleurgesteld over het feit dat hij dan toch geen voorzitter wordt.

Ik ga aan de rode wijn om ook vandaag weer een toost uit te brengen op uw gezondheid en welbevinden: Wij zullen handhaven ! PROOST !

Geef ik u nog de gehele peiling van Maurice de Hond van zondag 28 februari 2021:
VVD 33(-1), PVV 24(+1), CDA 19(+1), D66 13, PvdA 12 (-1)GroenLinks 9, SP 9, ChristenUnie 7, PvdD 7, FvD 4, SGP 3, JA21 3, DENK 2, 50Plus 2, Bij1 1, Volt 1,Code Oranje 1