Van alle beelden van de hardhandig beëindigde demonstratie op het Museumplein te Amsterdam van afgelopen zondag was er één die het meeste stof deed opwaaien: dat van de oudere man met het bebloede gezicht. Vergezeld door de foto van de agent te paard met geheven wapenstok die hem van achteren naderde geeft het een grimmig beeld van het politieoptreden tegen de groep die hun grondrecht om te demonstreren kwam uitoefenen. Sinds de uitbraak van de coronacrisis is het niet de eerste keer dat een demonstratie tegen de overheidsmaatregelen vroegtijdig werd beëindigd, maar nu het plaatsvond in het Amsterdam van Femke Halsema, de burgemeester die eerder wél de demonstranten van Black Lives Matter ruim baan gaf, lijkt de woede om het meten met twee maten gerechtvaardigd.

Van alle beelden van de hardhandig beëindigde demonstratie op het Museumplein te Amsterdam van afgelopen zondag was er één die het meeste stof deed opwaaien: dat van de oudere man met het bebloede gezicht. Vergezeld door de foto van de agent te paard met geheven wapenstok die hem van achteren naderde geeft het een grimmig beeld van het politieoptreden tegen de groep die hun grondrecht om te demonstreren kwam uitoefenen. Sinds de uitbraak van de coronacrisis is het niet de eerste keer dat een demonstratie tegen de overheidsmaatregelen vroegtijdig werd beëindigd, maar nu het plaatsvond in het Amsterdam van Femke Halsema, de burgemeester die eerder wél de demonstranten van Black Lives Matter ruim baan gaf, lijkt de woede om het meten met twee maten gerechtvaardigd. Zijn er grenzen aan grondrechten? Zo ja, wie bepaalt dat en hoe wordt de bevolking beschermd tegen willekeur? En, wellicht nog het meest prangend nu wederom beelden van de Romeo's, de 'agent provocateurs' van de Nederlandse overheid, rondgaan: welke middelen zijn geoorloofd om deze te handhaven?

kijk hier de video met het interview van een slachtoffer:
Links: Vreedzame ​d​emo Amsterdam eindigt in bloederig tafereel​:
https://nooit.nl/nieuws/vreedzame-%e2... Politiegeweld: Romeo’s: https://reportersonline.nl/politiegew... Politiegeweld Romeo's #3 - Den Haag 20-08-2020: https://youtu.be/rXC5kFceDGI The GYGS: Waar is de 5,5 miljoen van Ab Osterhaus gebleven?: https://youtu.be/DP-Ogt8xXQI Tv-viroloog Ab Osterhaus is multimiljonair: +5,6 miljoen euro: https://www.mediacourant.nl/2020/12/t... Rosanne Hertzberger pleit voor nog hardere lockdown met oog op Britse virusvariant: https://op1npo.nl/2021/01/10/micro-bi... Mondkapjesaanbod van Baudet levert nog niks op: 'Triest om te zien dat de overheid zo tekortschiet': https://eenvandaag.avrotros.nl/item/m... Halsema haalt uit naar complotdenkers: ‘Bedroevende suggesties over undercovers Museumplein’: https://www.ad.nl/binnenland/halsema-... Demonstratieverbod Museumplein: Meten met twee maten: https://nooit.nl/nieuws/demonstratiev... Als u ons in deze turbulente tijden wilt helpen om dit te kunnen blijven doen en meer tijd en middelen te kunnen besteden aan onderzoek, interviews, reportages en andere zaken die er echt toe doen, overweegt u dan een bijdrage te leveren naar waardering én vermogen. Bezoek de webshop op https://nooit.nl/shop/ of ga naar https://eenoorlogreedsverloren.nl/ste... Naast YouTube zijn wij uiteraard op meer kanalen te vinden. Voor een overzicht van onze eerdere publicaties en waar deze te vinden zijn, kijk op https://eenoorlogreedsverloren.nl

+++++++