Peilingen
Precies zoals Rutte en zijn VVD het hadden gepland... de partij ligt helemaal op koers. Het kabinet Rutte III mag dan wel afgelopen vrijdag zijn afgetreden, het heeft de VVD geen windeieren gelegd. Opnieuw stijgt de partij in de peilingen van 33 naar 35 zetels.
Kaag met haar D66 stijgt een zeteltje (+1) en haalt de SP nog een klein beetje winst uit de hele toeslagenaffaire door er ook een zetel bij te snoepen.
Met het Wopke Hoekstra-effect lijkt het wel echt definitief gedaan. Het CDA zakt een zetel en komt nu uit op 17. Dat zijn er nog steeds 3 meer dan onder leiding van Hugo de Jonge, maar eentje minder dan tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.

Peilingen
Precies zoals Rutte en zijn VVD het hadden gepland... de partij ligt helemaal op koers. Het kabinet Rutte III mag dan wel afgelopen vrijdag zijn afgetreden, het heeft de VVD geen windeieren gelegd. Opnieuw stijgt de partij in de peilingen van 33 naar 35 zetels.
Kaag met haar D66 stijgt een zeteltje (+1) en haalt de SP nog een klein beetje winst uit de hele toeslagenaffaire door er ook een zetel bij te snoepen.
Met het Wopke Hoekstra-effect lijkt het wel echt definitief gedaan. Het CDA zakt een zetel en komt nu uit op 17. Dat zijn er nog steeds 3 meer dan onder leiding van Hugo de Jonge, maar eentje minder dan tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.Het opstappen van Lodewijk Asscher heeft de PvdA vooralsnog helemaal niets opgeleverd. Dat zou ook komen door het gebrek aan (nieuw) talent om Asscher op te volgen. Stond de partij begin december 2020 nog op 13 zetels, mogen ze er daar nu 3 van aftrekken.
Op "rechts". Verbazingwekkend genoeg staat JA21, de afsplitsing van FVD, al een tijdje op 3 zetels in de peilingen. Dat is opvallend omdat de partij van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga pas aanstaande maandag hun partijprogramma presenteren en hun verkiezingscampagne eigenlijk nog moet beginnen. Bij de PVV zien we deze week geen verschuivingen, de partij blijft staan op 25 zetels. Binnen het FVD lijkt de rust ook weer teruggekeerd: Al wekenlang staat de partij stabiel op 4 zetels. Nieuwkomer Code Oranje staat, volgens de peiling van De Hond, alweer een tijdje op 0 zetels.

Timing is everything, my dear
Door het opstappen van het gehele kabinet kunnen de politici de komende weken tot 17 maart meer tijd besteden aan de verkiezingscampagne. Groot voordeel voor de politici is dat veel partijen bij de "val" betrokken zijn. Modder gooien brengt dan geen electoraal gewin. Bovendien we et de oppositie dat ze na 17 maart waarschijnlijk weer met Rutte te maken krijgen omdat ze graag in een volgend kabinet met Rutte plaatsnemen. Van deze kant is weinig te verwachten. Slechts de SP, de PVV en FvD zullen met modder gaan gooien. Alhoewel...niet nodig, een wasbeurt die het masker verwijdert volstaat om het lelijke gezicht van de politiek te laten zien.

Ik bedoel:
Lees het rapport van de Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag nog eens goed. Rutte verklaart over de kinderopvangtoeslagaffaire doodleuk dat hij niet direct, maar indirect betrokken was. Maar er wel verantwoordelijk voor was. Hij vindt dat hij gewoon kan doorgaan, ook als lijsttrekker. Voor het gemak vergeet hij dat hij doelbewust belangrijke informatie in deze zaak bij de Tweede Kamer heeft weggehouden, dus op kwalijke/ernstige wijze de Tweede Kamer gemanipuleerd heeft. De commissie was daar heel hard en duidelijk over. Lees pagina’s 8 en 29 van het rapport. Nederland moet niet willen dat zo’n man als lijsttrekker blijft zitten en zelfs na de verkiezingen kan terugkomen.

Wat useful idiots als Frans Weekers, Menno Snel, Erik Wiebes, Lodewijk Asscher, Wopke Hoekstra en Alexandra van Huffelen en al die topambtenaren die tienduizenden gezinnen harteloos de hel in stuurden (en tot op de dag van vandaag sturen!) ook allemaal geflikt hebben in de Toeslagenaffaire, er was maar één regisseur: Mark Rutte.

De toeslagen affaire heeft het slechtste in politici, ambtenaren en zelfs het OM naar boven gebracht. En dan wil degene die hier jarenlang leiding aan heeft gegeven nu weer proberen terug te komen via gemanipuleerde verkiezingen? Ik dacht het niet.
Ik voorspel dat met de fanatieke medewerking van de MSM het modder gooien de andere kant op gaat verlopen. Wilders wordt beschuldigd van buitenlandse financiering en wellicht komt er nog informatie naar boven van individuele PVV-ers die over de schreef zijn gegaan. Het FvD, of wat daarvan over is, zal met de fascisme kaart geconfronteerd worden. Als de SP of het FvD de corona maatregelen ter discussie stellen zullen ze als wappies worden weggezet.

(Wilders heeft t.b.v. de financiering van het politieke proces dat de Staat tegen hem voert, lezingen in Amerika gegeven. Maar laten we eens kijken naar de financiering van de processen tegen Joris Demmink ....allemaal door de Staat betaald. Inclusief zijn verdediging. Waarom? Omdat men bang was dat Demmink het Nederlandse pedoparadijs zou blootleggen, namen zou gaan noemen, en zeer veel hooggeplaatsten in politiek en rechterlijke macht in zijn val zou meesleuren?

Mag dit zootje ongeregeld, door verkiezingsfraude (jaja ook in (Ver)nederland) aan de macht gekomen, gewoon door regeren nadat zij al gevallen zijn om hun verantwoordelijkheid te ontlopen??? Schakelt Rutte daarvoor zijn vriendjes van de partijdige NPO in? Tenslotte zorgt hij voor hun financiering. Dus wiens brood men eet diens woord men spreekt.
Of mogen of beter kunnen ze zich op dat vodje van een noodwetje beroepen? Lockdown, Avondklok, Vaccinatie propaganda etc ?
Roept u maar !

Boevenwagen
Juridisch expert Roger Vleugels was vorige dinsdag in het radioprogramma De Nieuws BV. Hij was bijzonder kritisch over wat de ‘Rutte-doctrine’ is gaan heten. Die doctrine voorkomt dat bepaalde overheidsstukken openbaar worden. Volgens Vleugels is er ook heel veel mis met de Wob, de Wet openbaarheid van bestuur.
“We hebben nog nooit in Nederland een premier gehad die op zoveel punten – en heus niet alleen de Wob, kijk naar de toeslagenaffaire – gedekt heeft of zelfs geïnitieerd heeft dat de wet overtreden wordt,” zei de deskundige. Toen hij onder ede gehoord werd, zei hij: ‘Als het om politieke redenen uitkomt, schuif ik de wet opzij’. Eerlijk gezegd dacht ik toen: ‘Nu moet de boevenwagen voorrijden’. Want een premier die zegt dat hij de wet overtreedt als hem dat uitkomt, vind ik eerder horen bij een banaan dan bij een polder,” vervolgde hij. Je kunt dit allemaal op Rutte projecteren of op een staatssecretaris of op een minister, maar dat is personeel. De Tweede Kamer is de baas. Hij zei dit in een commissie van de Tweede Kamer. Die had kunnen ingrijpen. In mijn ogen had hij geboeid de zaal moeten verlaten, sprak Vleugels.">“We hebben nog nooit in Nederland een premier gehad die op zoveel punten – en heus niet alleen de Wob, kijk naar de toeslagenaffaire – gedekt heeft of zelfs geïnitieerd heeft dat de wet overtreden wordt,” zei de deskundige.

Toen hij onder ede gehoord werd, zei hij: ‘Als het om politieke redenen uitkomt, schuif ik de wet opzij’. Eerlijk gezegd dacht ik toen: ‘Nu moet de boevenwagen voorrijden’. Want een premier die zegt dat hij de wet overtreedt als hem dat uitkomt, vind ik eerder horen bij een banaan dan bij een polder,” vervolgde hij.
Je kunt dit allemaal op Rutte projecteren of op een staatssecretaris of op een minister, maar dat is personeel. De Tweede Kamer is de baas. Hij zei dit in een commissie van de Tweede Kamer. Die had kunnen ingrijpen. In mijn ogen had hij geboeid de zaal moeten verlaten, sprak Vleugels.

Ook het OM (veel D66) doet vrolijk mee. Weigert de schuldige ambtenaren te vervolgen. Erger nog: het OM had Rutte ter verantwoording dienen te roepen toen hij bovengenoemde uitspraak deed over het opzij schuiven van de Wet. Het OM kan toch zelfstandig vervolging instellen? Dat had zij dat dienen te doen.

Maar niets in dit land functioneert nog naar behoren. Alles is gecorrumpeerd. De overheid is de grootste vijand van de burger. Daar is het buitenland nu ook achter. Dus ons land kan ik beter zijn mond houden over democratie en rechtstaat in andere landen

Ruggengraatloos
We zijn een ruggengraatloos, lijdzaam volkje geworden dat alleen nog maar denkt in termen van economische voordeeltjes bij een EU- lidmaatschap en zich verder allerlei zaken zoals cultuurafbraak en massa immigratie gelaten laat aanleunen. En we stemmen dus kennelijk straks gewoon weer op een regime dat net, vanwege leugens, extreme geldverkwisting van Nederlands belastinggeld en misdadig beleid tov de eigen bevolking, is afgetreden. Als dit spul aan de macht blijft wordt de Toeslagenaffaire een lachertje.
Als je ziet, dat “de regering” een toezegging doet van € 30.000 dat dezelfde Belastingdienst daar als eerste beslag op legt vanwege….: belastingschulden van de gedupeerden.

Alleen die totale loser Wiebes moet weg. Raar eigenlijk want hij paste perfect in dat gezelschap. Maar geen zorg hoor, die zien we binnen de kortste keren terug in een baantje waar hij 30.000 euro (tegemoetkoming Toeslagenslachtoffers) per MAAND toucheert. Klootjesvolk.

WNL op zondag
Ik zag vanmorgen WNL op zondag over de kinderopvangfraude

www.uitzendinggemist.net/aflevering/542140/Wnl_Op_Zondag.html#


De haren rijzen je te berge. Luister vooral naar wat Pieter Omtzigt en prof. dr. Afshin Elian te zeggen hebben.
Omtzigt stelt onder meer dat ouders opzettelijk voor de bestuursrechter gedaagd werden en niet voor de strafrechter. Omdat de rechtsbescherming voor ouders bij de strafrechter veel beter was. Bij de bestuursrechter hoeft de overheid je niet eens te vertellen waarvan je verdacht wordt.
Dat ontlokte rechtsgeleerde Afshin Elian de opmerking dat bestuursrechters hun opleiding maar eens moesten over doen.
Omtzigt liet desgevraagd ook weten dat hij de hele overheid niet vertrouwt.

Altijd spelen geld en macht de hoofdrol. Zie de hoeveelheden geld die ineens ter beschikking worden gesteld om de ondernemers die door “corona” getroffen worden rustig te houden. Zie hoe de gewone bevolking steeds meer wordt uitgebuit om ze berooid en afhankelijk te maken van de overheid. Zie hoe ze de politie macht optuigen om elke overtreding de kop in te drukken. Dat lukt alleen door aan de geldknoppen te draaien. En de geldknoppen zijn in het bezit van het Rothschild imperium met hun partners in crime.

Als we al een nieuwe wereld willen bouwen dan moet geld verbannen worden. Want de kans dat mensen de verleiding niet kunnen weerstaan als ze in een positie komen waar ze de leiding krijgen over geld is veel te groot. De mensen met de grootste zucht naar macht komen altijd weer bovendrijven. En het zijn deze mensen waarbij de ambitie altijd sterker is dan een geweten. Dus zullen ze hun eigen ego voeden door macht te verwerven. En zo komt het kwaad weer in de wereld.
Verrassing: het gaat gewoon door.... maar dan anders!

Alle door de “coronacrisis” getroffenen zullen op dezelfde manier worden afgescheept. Worden door de overheid even op de been gehouden, tot het pay-back-time is. Maar waarvan terugbetalen als je je toko op last van de sprookjesvertellers al maanden dicht hebt?
Dus failliet. Weg middenstand. De motor van onze economie.
Maar, we hebben toch Amazon en Bol.com? Ziet u het? Precies daarheen worden we naartoe geloodst. Naar de grote machtige multinationals. Niet naar die hard werkende middenstander.

Het Haagse Journaille is niet zo geïnteresseerd in de fouten van Rutte. Die houden ze het liefst onder tafel. Des temeer jagen ze op partijen als PVV en FvD. Ieder woord van hen, wordt breed uitgemeten, benoemd en bespot. Daar verdoen ze hun tijd mee. Bij de andere media is het niet anders….wat een bananenrepubliek

Maar goed, het is niet anders
Rutte zet een andere pet op. Demmink neuqt een nieuwe kleuter (mist iemand een zoon ergens?). En alles gaat verder zoals het gisteren voor de lunch nog was.

U krijgt van mij nog de gehele peiling van Maurice de Hond van zondag 17 januari 2021:
VVD 35(+2), PVV 25, CDA 17(-1) D66 14(+1), PvdA 10(-1), GroenLinks 10, SP 10(+1), ChristenUnie 7(-1), PvdD 7, FVD 4, SGP 3(-1)DENK 3, JA21 3, 50+ 1, BIJ1 1, Code Oranje 0