Peilingen
Snap 2020.12.14 01h18m29s 001 Het CDA is 2 zetels gestegen, de VVD is 2 zetels gedaald. Daarnaast zien we PvdA en PVV 1 zetel stijgen en D66 en 50PLUS 1 zetel dalen. Door deze verschuivingen is het verschil tussen de VVD en de PVV nog maar 6 zetels geworden!

CDA
Onder de oppervlakte zien we twee belangrijke bewegingen:Het aantal kiezers dat aangeeft nog niet zeker te weten op welke partij te gaan stemmen is de afgelopen maand duidelijk toegenomen. Dat is, zeker sinds gisteren, te zien over het hele spectrum van links tot rechts.
Het aandeel kiezers dat het CDA als mogelijke partij om te stemmen opgeeft, is duidelijk toegenomen. Inmiddels geeft 22% aan deze partij ook een kans op een stem. Dat was vorige week nog 14%. Van de kiezers, die nu al wel een eerste voorkeur hebben, geven van de volgende partijen nu meer dan een kwart aan ook het CDA een kans te geven: VVD (42%!), PvdA (26%). ChristenUnie (30%). Onder  degenen die aangeven nu niet weten op welke partij te stemmen is dat nu 25%.

Daardoor wordt die partij voor het eerst meer genoemd dan de VVD en de PVV. 

Ivermectine het werkende medicijn voor de COVID-19 griep. https://www.bitchute.com/video/KLZe4c9vGGaK/

Peilingen
Het CDA is 2 zetels gestegen, de VVD is 2 zetels gedaald.

Daarnaast zien we Snap 2020.12.14 01h18m29s 001 PvdA en PVV 1 zetel stijgen en D66 en 50PLUS 1 zetel dalen. Door deze verschuivingen is het verschil tussen de VVD en de PVV nog maar 6 zetels geworden!

CDA
Onder de oppervlakte zien we twee belangrijke bewegingen:Het aantal kiezers dat aangeeft nog niet zeker te weten op welke partij te gaan stemmen is de afgelopen maand duidelijk toegenomen. Dat is, zeker sinds gisteren, te zien over het hele spectrum van links tot rechts.

Het aandeel kiezers dat het CDA als mogelijke partij om te stemmen opgeeft, is duidelijk toegenomen. Inmiddels geeft 22% aan deze partij ook een kans op een stem. Dat was vorige week nog 14%. Van de kiezers, die nu al wel een eerste voorkeur hebben, geven van de volgende partijen nu meer dan een kwart aan ook het CDA een kans te geven: VVD (42%!), PvdA (26%). ChristenUnie (30%). Onder degenen die aangeven nu niet weten op welke partij te stemmen is dat nu    25%. Daardoor wordt die partij voor het eerst meer genoemd dan de VVD en de PVV.

Het gat tussen de VVD en het CDA is nog heel groot (18 zetels). Maar als er toch nog wat gaat verschuiven in de laatste paar weken dan, zo heeft het verleden geleerd, dan kan het snel gaan. Daarbij is het ook fascinerend dat mochten VVD en CDA dichter bij elkaar komen te liggen, dan zal het gat tussen VVD en PVV kleiner worden en is er zelfs een kans dat de PVV dicht in de buurt van de VVD kan eindigen.

De vraag is of bij die electorale focus op de strijd tussen VVD, CDA en PVV de overige grotere partijen nog iets in de melk te brokkelen krijgen. De grootste daarvan (de PvdA) is de helft van de PVV. En PvdA, D66, GroenLinks en SP bij elkaar zijn met 46 zetels samen minder groot dan de PvdA in zijn beste tijd was. Als er een vorm van tweestrijd zou gaan ontstaan tussen VVD en CDA (Rutte en Hoekstra) dan zullen die twee partijen samen zeker groter worden dan die vier partijen die links van het CDA zich bevinden.

Effect van premierkeuze
Bekijken we de beantwoording van de vraag wie men als premier zou willen hebben als men alleen zou kunnen kiezen tussen Rutte of Hoekstra, dan is duidelijk dat de VVD op dit moment met Rutte nog duidelijk in het voordeel is. Maar er kan in de komende tijd (zeker met de Corona crisis op het vlak van gezondheid en economie) nog veel gebeuren.
Alle ins en outs na te lezen op Peil.nl

Ollongren en "Ze Russianzz"
Cool hoor om te zeveren over mogelijke Russische, Chinese of zelfs Iraanse inbraken in ons digitale hebben en houden. Ollongren krijgt er een stijf plassertje van. Maar opmerkelijk, als een van onze trouwe bondgenoten dat flikt wordt daar niet zo zwaar aan getild. Vorige maand nog meldden de Europese mainstreamkranten in het voorbijgaan dat de Amerikaanse speurneuzenfirma NSA zich daaraan schuldig had gemaakt via een buitenpostje in Denemarken. Ollongren zou aan haar Deense collega vragen hoe het zat. Uiteraard heel vriendelijk en heel voorzichtig. Zoals het hoort. Je mocht eens op een paar Amerikaanse tenen gaan staan of reageren op een nummertje fake nieuws. Of we daar verder nog iets over vernemen? Wat denkt u ?

Een andere bondgenoot die zich zonder een schaduw van twijfel bezighoudt met digitale spionage achter onze duinen is Israël. Vaak genoeg over gehad. Ah, daar hebben we de ezelsbrug naar Zwitserland. Daar hebben speurneuzen ontdekt dat twee Zwitserse firma's die zijn gespecialiseerd in het versleutelen van data door de CIA en haar Duitse tegenvoeter jarenlang via die route Jan en Alleman in de wereld hebben afgelegd. Ook Jan en Alleman in Nederland. We mogen aannemen dat Ollongren over deze kwestie contact zal zoeken met haar Zwitserse collega om te vragen hoe het zit. Heel vriendelijk en heel voorzichtig. Uiteraard. Je mocht eens op een paar Amerikaanse tenen gaan staan of reageren op een nummertje fake nieuws. Of we daar verder nog iets over vernemen? Wat denkt u?

Twee medewerkers van de Russische ambassade zijn tot persona non grata verklaard, omdat ze volgens de Nederlandse overheid druk waren met economische spionage. Ze hadden een netwerk opgebouwd van mensen die werkten bij bedrijven die baanbrekend werk doen op technologisch terrein, zo begrijp ik uit de krant. Hadden ze ook iets gedaan wat strafbaar was? Nee, kennelijk niet, want de minister van "Anti-Russische Zaken" Ollongren, wil nieuwe wetgeving, zodat het de volgende keer wél strafbaar is.
Nou zeg! Maar hee, wat wél strafbaar is, is het plaatsen van volgapparatuur in de auto van ambassadepersoneel, waar Nederland onlangs op werd betrapt. Althans, het is een schending van internationale verdragen. In dit geval het Verdrag van Wenen. Maar internationale verdragen en wetgeving, daar heeft ons land hoe dan ook geen boodschap aan, blijkt steeds weer.

U moet het mij maar niet kwalijk nemen, maar ik krijg de slappe lach van dat soort indianenverhalen. Dat had ik ook al toen een stel Russen open en bloot vanuit hun huurauto in de buurt van het OPCW wifi-signalen onderschepten, om bewijs te vinden voor het gegeven dat die organisatie niet helemaal kosher is. Wat inmiddels ook zonder Russische onthullingen al wel zonneklaar is. Alsmede het gegeven dat die formeel neutrale organisatie Rusland als "de Vijand" ziet, waar je best tegen mag liegen.

Toen het nieuws brak dat de Amerikanen de Europese bondgenoten bespioneerden, werd er niemand boos.

Voor mij is het eerder bedreigend dat Ollongren zo gretig bijdraagt aan de 'Surveillance State', en dingen die nu niet strafbaar zijn strafbaar wil stellen om "Russen te kunnen pakken". Kun je een slechtere reden bedenken voor het inrichten van een 'Secret Service State'? Ik begrijp dat een overheid een oogje in het zeil houdt waar het bedrijven betreft met cruciale kennis. Meer in het bijzonder waar het de beveiliging betreft, en het screenen van werknemers die toegang hebben tot "make or break" kennis, of met één terroristische aanslag een complete bedrijfstak naar de verdommenis kunnen helpen.

Zoals onze spionnen in Iran de nucleaire industrie zonder noodzaak onklaar hebben gemaakt, en in het voorbijgaan veel schade hebben aangericht aan andere computernetwerken, met het eerste digitale wapen dat operationeel werd ingezet om de economie van een land te ontwrichten. Denk daar even aan terug, als u weer iemand hoort klagen over boosaardige "cyberaanvallen".

En zoals Nederland inbrak in de computers van de universiteit van Moskou. Alleen bleek het verhaal niet te kloppen dat de groep die ze jarenlang tot op het toilet bespioneerden de Democratische Partij had "gehackt". En bewezen werd het niet, omdat de Democratische Partij de servers niet aan de FBI wilde geven. Maar ons land had wel de aandacht op zich gevestigd als 'Vriend van Rusland' (Niet). En deze nieuwste ontwikkeling is in die zin alleen maar een bevestiging van wat we al wisten.

Opzetje
Ik denk dat het in dit geval een opzetje is om bepaalde wetgeving door het parlement heen te krijgen waar dat zonder deze 'scare' niet zou lukken. Dat landen elkaar over en weer bespioneren, en proberen industriële geheimen buit te maken, is zo'n slaapverwekkend 'Gaap!' -bericht. Waarbij de Five Eyes geen begin van scrupules hebben, en via hun "luistervinken" de eigen bondgenoten 24/7 afluisteren. Toen ging het om de verkoop van oorlogstuig erdoor te jassen. Maar via Europese veiligheidsdiensten wordt elk land te rusten gelegd onder een elektronische deken die tot in alle uithoeken reikt, en zonder dat er ooit iemand voorzichtig pruttelt: 'Maar dat kan toch niet!? Dat zijn onze bedrijfsgeheimen!' Als je dan toch de Nederlandse industrie wil helpen, en zelfs nadenkt over een eigen Europese defensiemacht, zou het beter zijn als je schoon schip zou maken binnen die 'eigen' veiligheidsdiensten, die denken dat ze voor de 'Five Eyes' werken. Daar heb je meer aan dan een stel Russen weg te houden bij cocktailparty's met industriëlen en wetenschappers.

Great Reset
Uit een enquête die is gehouden onder zo’n 400 leden van de Nederlandse bestuurlijke elite blijkt dat bijna driekwart van hen vindt dat er een grote maatschappelijke reset nodig is na de coronacrisis, die ‘moet leiden tot meer duurzaamheid, en minder polarisatie en ongelijkheid’. “We moeten deze crisis integraal aanpakken, want die raakt de hele maatschappij,” zei Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en invloedrijkste Nederlander

De propaganda-machine draait weer volop, Great Reset. Iedereen gelijk. Maar als iedereen gelijk is wat moet je dan met een elite?

Gigantische kloof
“Zo gaat het altijd,” reageert journalist Joost Niemoller. “De crisis wordt aangepakt om veranderingen door te voeren. Dat heet dan een ‘reset’, met de bekende codewoorden van deze tijd. Meer ‘gelijkheid’. Minder ‘structureel racisme’. Betekent: Meer dwang. Minder vrijheid.”

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk voegt toe: “Dat de elite – driekwart is ‘progressief’ – cultureel en in wereldbeeld zo ver losgezongen is van de rest van de Nederlandse bevolking, dát zou het punt van zorg moeten zijn.”

Ook Elise De Windt haakt op Twitter in op deze ‘gigantische kloof’ tussen elite en volk. “Nou, Kim, we willen jou en je hele mieterse elite niet! We zijn klaar met jullie arrogantie en betweterigheid. We zijn klaar met jullie moralistisch en neerbuigend vingergewapper. We zijn klaar met jullie links-liberale dominantie. We zijn klaar met jullie afbraak van de democratie.”

Eerst werd er vredig gedemonstreerd op het malieveld. Blijkt nu duidelijk dat dit geen zin heeft. Naar de rechter evenmin. Staatspropaganda en censuur overal. Ook bigmedia/bigtech zijn volledig tegen het gewone volk. Bigtech is methode om in het ‘prive’ van iedereen te komen. Alles wat ‘smart’ is is eigenlijk een manier om mensen te controleren.

Er is geen hoek meer op deze zielige planeet waar een mens een mens kan zijn. SuperElite controleert alles. Eugenetica en Depopulatie worden nu openbaar besproken. ‘Great Reset’ alle macht en bezit naar de elite en het volk heeft niets meer. De elite wil dit op een dusdanige manier veranderen zodat zij hun welvaart en macht niet gaan verliezen.

Kartel, smerig elitair tuig en Farizeeërs
Zelden zoveel volhardende incompetentie, leugenachtigheid en intense slechtheid in een kabinet verzameld gezien. De eerlijkheid gebied te zeggen dat je tegenwoordig alleen maar om je heen hoeft te kijken om te begrijpen hoe het in de jaren ‘30 zo fout kon lopen. De mensen laten zich nog altijd zomaar het eerste de beste kletsverhaal op de mouw spelden. Samen met wat ongefundeerde bangmakerij rond toeteren via de gekochte media en voila.

 

RIVM
Dan moet je kijken naar wat het RIVM weer te blaten heeft vandaag. “Het RIVM meldt: zondag 9.924 positieve coronatests. Dat zijn er meer dan zaterdag (9.164 na een correctie). Het aantal is ook voor de twaalfde dag op rij groter dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (7.656).” Wat me opvalt is dat ze het niet meer “besmettingen” noemen maar “positieve coronatests”Opvallend nietwaar.
Die Aura Timen met haar cijfer-goocheltrucs. Administrator van de Bataafsche Courant meldt ten aanzien van de RIVM-cijfers:

Dat getal is uit de duim gezogen. Geen aantallen testen, geen percentages en niet bekend van wanneer die testen zijn. Kan tot 12 dagen terug zijn. Compleet gefantaseerde drek.

Catshuisberaad
Benieuwd wat het Catshuisberaad gaat opleveren. Niet veel goeds want in Duitsland zijn ze al getrakteerd op een STRENGE LOCKDOWN vanaf 16 december meen ik, tot en met 10 januari. Rutte loopt in alles als een loopse hond achter Merkel aan.

Staatsterreur
Geef de economie nu maar de finale dreun daar is dat elitair tuig op uit. Vaarwel MKB, vaarwel horeca, vaarwel vrijheid, vaarwel elke vorm van ontspanning en plezier, vaarwel school, nog meer leerachterstanden, vaarwel baan. Kortom is het nu werkelijk zo dat de bevolking nog langer dit ongekende staatsterreur nog pikt en zonder meer alles hiervoor opgeeft. De massa zal het altijd winnen van de ziekelijke elitaire misdadigers tegen de menselijkheid die er bewust op uit zijn om geheel Europa naar de ondergang te leiden en het volk in een gevangenschap plaatsen waar ongekende dictatuur wordt toegepast en er voor dit smerig elitair tuig geen grenzen meer zijn. Wanneer maken wij massaal een vuist en stoppen we deze ongekende staatsterreur. Hebben velen voor niets gewerkt en nu moeten toezien hoe banen massaal verloren gaan en eigen bedrijven totaal naar het faillissement worden gebracht. Zijn we nu met zijn allen nog niet wakker en beseffen we nu werkelijk niet wat ons in de toekomst en vooral die van onze kinderen te wachten staat. Zwichten voor tirannen vergeet niet wie voor tirannie zwicht zal lijf en goed verliezen. De afbraak van goed en ontnemen van vrijheden is al in volle gang en dan straks nog een gif vaccin verplicht in uw lijf zal voor velen nadelige gevolgen hebben. Stop de tirannen en vecht voor democratie en vrijheid.

Laat de WEF leden het goede voorbeeld geven en hun miljarden in een fonds storten om de armoe de wereld uit te helpen. Veelal komt men helaas met initiatieven dat het allemaal anders moet als men zichzelf eerst schaamteloos heeft verrijkt. Great Reset...Gedoemd te mislukken? Er gebeuren de laatste tijd teveel dingen die mij doen verbazen.

 Zoals iedere week staat een glaasje fonkelend rood op me te wachten en ook zoals iedere week wil ik graag toasten op uw gezondheid en welbevinden PROOST !

 U krijgt van mij nog de gehele peiling van Maurice de Hond van zondag 13 december 2020:

 VVD 34(-2), PVV 28(+1), CDA 16(+2), PvdA 14(+1), D66 12(-1), Groenlinks 11, SP 9, ChristenUnie 7, PvdD 6, FvD 4, SGP 4, DENK 3, 50Plus 1(-1), Code Oranje 1