Peilingen
 Er zijn een paar verschuivingen t.o.v. twee weken geleden, maar Maurice de Hond ziet een stabiel patroon.erdogan pissed off

De VVD staat ruim 10 zetels voor op de PVV en die staat weer ruim 10 zetels voor op 5 volgers (PvdA, CDA, GroenLinks, D66 en SP). De verzwakking van de FVD gaat door. Staat nu op 8 zetels. 50PLUS zakt weer terug naar 1 zetel. De nieuwe partij Code Oranje van Richard de Mos staat op 1 zetel. Als die partij wat zou gaan stijgen zou dat de PVV schade kunnen berokkenen, volgens De Hond.

Als dit de uitslag zou worden van de verkiezingen dan....;

 

zou alleen een kabinet met VVD en PVV erin met vier partijen een regering kunnen vormen (nog altijd 17 zetels nodig van de derde en vierde partij. Als de PVV er niet in zou komen dan zijn er dus 5 partijen nodig. Naast de VVD met 35 zetels zijn er dan nog 41 nodig.
Alles na te lezen op Peil.nl

"De dag die je wist dat zou komen"
Alsof het land nog niet ver genoeg naar de knoppen is geholpen in de afgelopen 10 jaar, wil de in 2010 aangetreden minister-president gewoon doodleuk nóg een termijn doorgaan en tot 2025 (!) aan de touwtjes van Nederland blijven trekken. Kijk naar Duitsland. Merkel heeft haar hand ook overspeeld door voor een vierde ambtstermijn te gaan. Als a lame duck zit ze nu de rit uit, onmachtig tot regie of sterke sturing. Narcisten als Rutte hebben de neiging om zichzelf meer loyaliteit en steun toe te dichten dan in werkelijkheid voorhanden is.

Maar goed, de MSM is, zoals verwacht, euforisch. Niets dan lof en positieve reacties op televisie. Niet alleen de MSM is vol lof over de beslissing van Rutte...de talkshowtafels soppen van geluk. Leek wel een necrologie, niets dan goeds van de dode.
Tot Joost Eerdmans, op diezelfde avond van de bekendmaking te gast was bij Op1 en wat dissonanten in het rond strooide:
“Het is niet zo onverwachts, toch? Ik vind het knappe van Rutte altijd dat hij zo sympathiek is voor veel mensen en ondertussen zo veel beloftes kan breken. Ik zat vandaag nog na te denken wat hij in de loop der jaren allemaal heeft gegarandeerd en niet is gelukt. erdogan pissed off Toch komt hij ermee weg, dus dat is op zich een heel knappe prestatie.”

Nou Joost, wij hebben er ook nog wel een paar. Wat dacht je van: Megamiljarden naar Zuid-Europa, woningnoodramp, onbeperkte immigratie, massale verarming, schijndemocratie, idiote Co2 norm, Van Het Gas Af, miljarden naar de bio bijstook, afbraak van de democratie (referendum), misbruik van de rechterlijke macht (proces wilders), spionage via sleepwet, soevereiniteit overdracht aan de EU, twijfelachtige stembusuitslagen. Ik zal best nog wel wat "wapenfeiten" hebben vergeten .Bijvoorbeeld die over de sociale zekerheid, die met de grond gelijk werd gemaakt. En bereid u zich er op voor...volgens het partijprogramma stopt deze nachtmerrie voorlopig nog niet. Geen vangnet meer en aanvullingen voor mensen met zeer lage inkomens middels Toeslagen. Staat ook op het ToDo-Lijstje om af te vinken.
Rutte wil af van het in 2005 ingevoerde toeslagensysteem en zet er op in dat er alternatieven klaar zijn als een nieuw kabinet na de verkiezingen in 2021 aantreedt. De Jonge van het CDA, wil hiertoe het minimumloon met 10 procent verhogen. De truc die ze nu willen uithalen ( let op) we verhogen het minimumloon en we schaffen de toeslagen af. Haalt de Belastingdienst tenminste minimaal 34 procent via Loonbelasting terug voor het Rijk. Ik ben bang dat er nog meer gaat sneuvelen, zoals bijstandsuitkeringen, UWV en knabbelen aan de AOW. Wordt te duur hè.
Joh, als je kijkt wat je onder de streep overhoudt als de Ontwikkelingshulp aan de Palestijnen is overgemaakt, de Coronahulp aan Afrika is betaald, de eindeloze stroom gelukszoekers met "huis, wijf, smartphone en Nikes" is gefinancierd, de actievoerende NGO's zijn gesubsidieerd en niet te vergeten de jaarlijkse miljarden voor "rupsje nooit genoeg" de Europese Unie zijn overgemaakt, dan moet je wel snijden in de sociale voorzieningen om nog wat oorlogsmaterieel naar de jihadisten in Syrië te kunnen sturen, toch?
Dat Nederlanders voor die sociale voorzieningen een leven lang flinke premies hebben afgedragen, tja da's dan jammer.
Tijden veranderen folks. Swallow it !

Onvergeeflijk
Wat ik Rutte nooit zal vergeven is dat hij de ouderen in de verpleeghuizen opsloot in hun bedompte kamertjes, de zorgmedewerkers beschermende attributen weigerde, de bewoners het bezoek van hun geliefden ontzegde en ze in eenzaamheid liet creperen. Dat...is gewetenloos. Denkend aan de uitzending van Café Weltschmerz over het Psychopatisch Virus. "Bij psychopaten ontbreekt het aan sturing vanuit het natuurlijke geweten. (..)Waar ze wel beter in zijn als de doorsnee mens is manipulatie. Dat is de manier waarop ze zich staande houden, dus het perfectioneren van hun masker, het beduvelen van mensen, dat is iets wat ze elke dag van hun leven oefenen. In elk contact zijn ze bezig mensen te manipuleren. Dat doen ze bewust en onbewust."

Een vierde termijn.
Er zullen ongetwijfeld weer talloze mensen zijn die erin trappen en er aan meewerken dat Rutte nog eens vier jaar de kans krijgt om ons land naar de verdommenis te helpen. Peilingen? Peilingen zeggen me niks. Die worden net zo gemanipuleerd als de statistieken van het CBS en niet te vergeten die van de Corona "geïnfecteerden" van het RIVM. Wat er op straat en in de social media gezegd wordt geeft een totaal ander beeld.


Verkiezingen 2021
Ik heb me afgevraagd wat Rutte zou gaan verzinnen om de verkiezingen een draai te geven. Karin Hildur Ollongren mocht het antwoord in de groep gooien. We gaan de Parlementsverkiezingen van 2021 over drie dagen spreiden. Corona. Het wordt te druk. We kunnen onmogelijk anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Mijn grote bezwaar: bij een verkiezingsdriedaagse, kan een fors aantal dagen de ingevulde stemformulieren uit het zicht worden gehouden, maar wel worden ingezien. Waardoor elke uitslag is te plooien. Verzegelde stembussen? Túúrlijk joh.
We hebben het immers zien gebeuren met de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019. In Nederland zijn de stembiljetten op donderdag 23 mei ingevuld en in een ruimte opgeslagen. Andere landen hadden, 23, 24, 25 en 26 mei om te stemmen. Alle tijd van de wereld om zaken in de gewenste richting bij te stellen. Op zondag 26 mei zijn de stemmen in besloten kring geteld, ook de Nederlandse stemmen die dus al 4 dagen beschikbaar waren, voor van alles en nog wat.
En kijk eens hoe goed de PvdA het gedaan had...was zomaar ineens, de grootste partij van Nederland in het EU parlement, toevallig de partij van TimmerFrans die de Europese burger honderden miljarden euro's afhandig mocht maken voor het "Klimaat".

Spoedwet
De Spoedwet is collectieve zelfmoord van de Senaat en dat zal me een zorg zijn maar nietsontziend slepen ze onze burgerrechten in hun val mee. De Eerste Kamer heeft op 27 oktober de hardvochtige en onbegrensde inperking van onze burgerrechten definitief gemaakt door de oneindig te verlengen Corona-spoedwet te aanvaarden. Onze vrijheid is na 75 jaar voorbij. Tegen het wetsvoorstel en vóór onze vrijheid stemden: FVD, PVV, SP, PvdD en Fractie-Otten. Analytische geesten hebben de verstrekkende reikwijdte van deze wet tevergeefs geprobeerd tegen te houden. Tegen zoveel onbenul bleek echter niet op te argumenteren.

Een medisch vraagstuk, leent zich niet voor wetgeving, en al helemaal niet voor een noodwet, die in wezen de Parlementaire democratie opheft. De staatsrecht-jurist prof. Wim Voermans toonde aan, dat de eerste versie van de noodwet, grondwettelijk onaanvaardbaar was. De tweede versie lijkt gematigder, maar is dat in principe niet.
Opeens wist de overheid te melden :"Prof. Voermans stemt er mee in", maar we horen prof.Voermans niet in persoon. En dat was in de eerste versie uitgebreid het geval. Nu geen woord. Heel verdachte situatie. En opvallend...ook de visie van andere staatsrechtgeleerden bleef uit.
Hoe het manipulatiespel werd gespeeld? . Via heel veel journalisten, ambtenaren, justitie, hoofden van instituties en al dan niet gesubsidieerde organisaties en instellingen, geselecteerde "overleg-tafels" (naar analogie van de klimaattafels), actiegroepen, etc.etc. En wie er dan kritiek heeft horen we opeens niet meer. Rutte weet exact hoe het spel te spelen.

Maar mag een wet die indruist tegen de Grondwet door het Parlement mag worden aangenomen? Mag zo'n wet überhaupt in stemming worden gebracht. Bestaat er feitelijk een rechtsgrond om een Grondwet te "overrulen". Mooie klus voor de komende weken om dat uit te zoeken.

Pieter Omtzigt
Wilde nog even de rol van Pieter Omtzigt onder uw aandacht brengen. Een bedenkelijke rol. Hij wekte het vertrouwen dat hij in de Kamer de rol van volksvertegenwoordiger vervulde. Maar deze man heeft vóór de Spoedwet gestemd, derhalve even zo vrolijk meegewerkt aan de afschaffing van het Parlement. Net zoals hij destijds ook vóór de Klimaatwet stemde. Is zijn carrière voor hem dan toch belangrijker dan integriteit en waarheid?


Hier wilde ik het bij laten voor vandaag.

En drinken we zo lang het nog kan/mag samen nog een glas wijn? Dan..Proost, op uw gezondheid en welbevinden
PROOST !

U krijgt van mij nog de gehele peiling van Maurice de Hond van zondag 1 november 2020:

0+ 1(-1), CoVVD 35(+2), PVV 24, PvdA 13(-1), CDA 13, GroenLinks 13(+1), D66 12, SP 11, FvD 8(-2), ChristenUnie 7(+1), PvdD 5, SGP 4, DENK 3, 5de Oranje 1