Peilingen


PVV stijgt door naar 24 zetels 
Het percentage mensen dat niet meer weet op welke partij te moeten stemmen is groeiende, maar het aantal mensen dat vertrouwen heeft in de PVV groeit ook. Stond de partij vorige week nog op 23 zetels, nu mag Geert Wilders daar

een zeteltje in de plus bij optellen. De zeteldaling van de VVD lijkt voorlopig gestopt. Aan de andere kant zakt het CDA nog wat weg, en daar profiteert de VVD dus van. Opmerkelijk is het verder wegzakken van GroenLinks. Maar ook de PvdA is in de afgelopen maanden een behoorlijk deel van haar winst t.o.v. 2017 kwijt geraakt.

Schade voor minister Grapperhaus en CDA
Er is duidelijk schade voor minister Grapperhaus (en ook het CDA). Nadat het CDA tijdens de lijsttrekkersverkiezing op 19 zetels was gekomen, is het CDA aan het dalen. Nu is de score nu nog maar 13 zetels. 47% van de Nederlanders vinden dat minister Grapperhaus had moeten aftreden. Nu hij dat niet gedaan heeft is interessanter de tabel, die vergelijkt wat de Nederlanders vorige week vonden en deze week vinden over zijn geloofwaardigheid als hij het over het zich houden aan de 1,5 meter maatregelen heeft. Die geloofwaardigheid is fors gedaald.

Vorige week vond 42% hem over dat onderwerp niet meer geloofwaardig. Dat is nu 66%. Alleen bij CDA en ChristenUnie is er nog een meerderheid die hem over dat punt geloofwaardig vindt. De grote vraag is of die percentages in de komende maanden zullen gaan dalen.

Ten aanzien van de boete van 390 euro zien we grote meerderheden onder de bevolking, die van dat bedrag af willen.
Van alle Nederlanders wil 91% dat men bij het krijgen van een boete voor het niet houden van de 1,5 meter geen strafblad krijgt. Slechts 6% vindt dat die gehandhaafd moet blijven.

Proces Wilders

D9C81823-5290-40A3-B440-E19EC102EAAF.jpegDe wereld was geschokt na de brute moordaanslag in januari 2015 door extremistische moslims op redactieleden van het Franse satirische magazine Charlie Hebdo, wegens afbeelding van Mohammed

Stijf gearmd en met uitgestreken smoelwerk, liepen de regeringsleiders in optocht door de straten van Parijs te betogen voor de Vrijheid van Meningsuiting. Allemaal "Charlie's". Maar God hoorde ze brommen. En ja hoor, kort daarna werd Geert Wilders voor het gerecht gedaagd wegens zijn uitgeoefende recht op Vrijheid van Meningsuiting op de uitslag avond van de Gemeenteraadsverkiezingen.

Afgelopen donderdag, 4 september, deed de rechtbank uitspraak in een onzinnig, al zes jaar voortslepend politiek proces. Veroordeeld (zonder strafoplegging) voor groepsbelediging. De rechtspraak in Nederland is met de uitspraak van de rechter in het Hoger Beroep definitief bij het grof vuil gezet.

Groepsbelediging !

 U leest het goed. De rechters waren het er unaniem over eens dat Wilders de tere zieltjes van Marokkanen in Nederland heeft beschadigd door aan zijn achterban te vragen of zij in hun stad of in Nederland meer of minder van hen wilde. Ik meen dat dat "delict" nog niet in het Wetboek van Strafrecht was opgenomen toen Wilders de gewraakte vraag stelde. En dat ze er dat met de haren bij gesleept hebben. Staat me iets bij van een Belg ( ene Felter? ) die er plotseling voor veroordeeld werd. Dan rijst natuurlijk onmiddellijk de vraag waarom het "zonder aanziens des persoons" en pertinent "zelfstandig" opererende Openbaar Ministerie de PvdA'er Rob Oudkerk nooit heeft vervolgd voor zijn uitspraken over KUTMAROKKANEN. Het is dus uiterst merkwaardig dat je niet mag vragen om minder Marokkanen ( zou onze samenleving er een stuk veiliger op maken), maar dat je de groep wel mag bestempelen als kutmarokkanen. Wat weegt zwaarder: KutMarokkanen of "meer of minder"

De vraag stellen is hem beantwoorden. Rob Oudkerk is van de PvdA, net als trouwens Diederik Samson en Hans Spekman.
U weet ongetwijfeld nog dat Samsom een poosje "undercover" is gegaan om onderzoek te doen naar de oorzaak naar de vele maatschappij ontwrichtende activiteiten onder jonge Marokkanen en had geconstateerd dat Marokkanen in het algemeen genetisch gezegend waren met een criminele aanleg. Zij zijn nooit vervolgd wegens "groepsbelediging" of een ander verzonnen "delict" .Want dat ging over "het gedrag van de Marokkanen". G-sus, laat dat nou net de reden zijn geweest voor Wilders om te vragen of wij van die "overlastgevers" er meer of minder van wilden hebben. Maar dat mocht niet van de rechter! Zijn maatje Spekman was van mening dat de Marokkanen die zulk een gedrag vertoonden, publiekelijk "vernederd" zouden moeten worden. Geen celstraf omdat dat enkel maar status verhogend werkt. "Hij loopt ons voor de voeten" dixit Opstelten. Hoezo dan? Nou, door Wilders wordt het volk er telkens op geattendeerd dat Rutte bij het zoveelste steekincident, bij de zoveelste aanval op hulpverleners, of de zoveelste auto die de Morocjes in de fik steken, wel blaft, maar nooit bijt...al die prachtig gedebiteerde volzinnen ten spijt, begeleid door heftig gesticulerende handen, die verontwaardiging en afkeuring moeten uitbeelden. Neemt u van mij aan dat we nog niet af zijn van het probleem met de Marokkanen., integendeel dat het alleen maar toeneemt. Want dankzij sussende woorden, vooral niet aanpakken, integendeel, bukkend en mee heulend door in uniform op de knietjes in de moskee en iftarsen, is het Marokkanen-probleem geëvolueerd in een Moroc-maffia Het Rutte-kartel kan trots zijn !

Ook onze rechters zijn niet "Charlie". De gerechtelijke "Charlie" knielt al jaren voor de islam. Niemand durft een grapje te maken of bedenkingen over de islam uit te spreken. En zeggen dat je er best wel minder van zou willen hebben komt je duur te staan. Er worden nog steeds christenen vermoord of hun kerken in brand gestoken. De dader wordt niet eens meer genoemd want over de moslims alleen het goede. Discussie bestaat niet meer die is dood. Precies zoals het bij de islam hoort. Het Westen heeft zich onderdanig aangepast aan de wetten van de islam en laat zich bezetten door steeds nieuwe slachtoffers te importeren. Mensen die ons eigenlijk niet moeten.
Geen "intelligente lockdown" aan het verder importeren van het levensgevaarlijke "islam-virus". Ik vrees dat ons allen het lachen zal vergaan

En je hoeft geen "complotgekkie" te zijn om te constateren dat het proces tegen Geert Wilders vanaf het begin een politiek proces is ...een gijzelings-tactiek om de grootste oppositieleider, die een zeer ongemakkelijke waarheid verkondigd, uit te schakelen. Ofschoon uit documenten en e-mails blijken dat toenmalig minister van justitie Ivo Opstelten zich actief met de vervolging had bemoeid, en later ook minister Grapperhaus is er volgens de rechtbank geen sprake van politieke beïnvloeding ..en geen sprake van door politie en OM georkestreerde aangifte polonaise door veelal analfabeten die voor alles wat er mis gaat in hun leven nog net Wilders kunnen stamelen.

Met Lambiek als minister van Justitie wordt dit dan wederom een slecht strip verhaal.

Gezien het bovenstaande, niets om blij over te zijn...wilde het hier dus maar bij laten. Voor wat betreft de Novitsjok, Navalny, Nordstream, Onzin, en de bijzonder kwalijke rol van Duitsland hierin....krijgt u morgen een uitgebreide Update

Rest mij nog u de gehele peiling van Maurice de Hond te geven van zondag 6 september 2020:

VVD 32(+1), PVV 24 (+1), PvdA 14(-1), D66 14, CDA 13(-1), SP 12, GroenLinks 11, FvD 10, ChristenUnie 7(+1) PvdD 6, SGP 4, DENK 2, 50Plus 1, PvdT 0