Peilingen

De afgelopen 3 weken zijn er geen verschuivingen geweest in de politieke voorkeur. De scores zijn nog gelijk aan die van 24 december 2017.
Maurice de Hond vond het interessant om te zien hoe dat in de vorige 5 jaar is verlopen tijdens het Kerstreces. En vond hij het interessant om te zien hoe de partijen zich door de jaren heen hebben ontwikkeld. Daarnaast kon hij ook aantonen dat gemiddeld in die periodes van drie weken maar 2 zetels van partij zijn veranderd! Alleen bij het Kerstreces van 2012 zien we een verschuiving van 4 zetels (omdat de VVD toen 4 zetels steeg).
Ik verdenk De Hond ervan dit overzichtje gemaakt te hebben omdat de PVV in dit overzicht er negatief uitkomt.

U weet dat alles wat negatief uitvalt voor de PVV grote nieuwswaarde heeft..

 PVV

Nog steeds geloof ik dat de verkiezingen van 2017 zijn gemanipuleerd ten gunste van de VVD. Vlak voor de verkiezingen stond de PVV op plaats 1 met 35 zetels. Maar natuurlijk moest Rutte winnen omdat zijn taak - de islamisering en de vernietiging van de natiestaat Nederland (opdracht Bilderberg) - nog niet voltooid was. En Wilders met zijn PVV is de enige partij die "weer of geen weer" blijft waarschuwen tegen het grootste gevaar dat ons bedreigt:.. niet de economie, niet de staatsschuld, maar de ISLAM.
Geen enkele andere partij heeft het bestrijden van de islam in Nederland in haar partijprogramma opgenomen, laat staan er een speerpunt van gemaakt zoals de PVV. ondanks alle chicanes, bedreigingen, beledigingen, uitsluiting. Wilders vormt een enorm obstakel voor de geplande islamisering van ons land.

Buitenhof
Was heel benieuwd of ze bij Buitenhof terug zouden komen op Silly Sil. Niet dus.
Mark Rutte is vandaag de enige gast. Hij komt praten over werkelijk belangrijke zaken!! Krijgen we nu dan eindelijk te horen waarom het zo lang moet duren vooraleer er schadeloosstelling aan gedupeerde aardbevingsslachtoffers in Groningen plaatsvindt .

Die jaarlijkse 1,4 miljard aan dividendvrijstelling aan multinationals was heel wat sneller beklonken!

Dat de afwikkeling van de schade van de aardbevingen in Groningen al maanden stil ligt, is niet de schuld van Groningen zelf. De lange kabinetsformatie is de boosdoener, erkent premier Mark Rutte. Daar heb je die paling in een emmer snot weer: vrijdag nog probeerde Rutte ook de Groningse gemeenten, de provincie en andere betrokkenen de verantwoordelijkheid voor de vertraging in de schoenen te schuiven. Nou Groningers, dan weten jullie nu dat de reden dat jullie nog geen cent hebben vergoed gekregen te wijten is aan Penthouse Pechtold. Die lange formatie was de schuld van Pechtold die maar bleef drammen en dreinen omdat Gert-Jan Segers niet alle 65-plussers een voltooid leven spuitje wilde aansmeren, nadat Pia Dijkstra ze eerst van alle bruikbare onderdelen had gestript.

Maar goed. Buitenhof dus. Ik vond het een tamelijk zinloos gebeuren. Rutte was zoals gewoonlijk zo glad als een aal. Witteman maakte een aantal spitse opmerkingen, zoals toen het over de nieuwe chauffeursbaan van VVD-er Fred Teeven ging.
Volgens Rutte is Fred Teeven zo goed dat hij overal past. Waarop Witteman vroeg waarom Teeven dan niet in de Kamer zit !
Witteman: niet iedereen die lacht liegt !

Ik wilde net de TV uit zetten toen ik Rutte hoorde zeggen dat hij niet langer publiekelijk excuses eist van de Turkse president Erdogan voor diens harde woorden over Nederland. Beide landen moeten uiteindelijk weer een relatie opbouwen. Wel onderstreept Rutte dat de Turkse regering verontschuldigingen van Nederlandse zijde "in ieder geval" uit haar hoofd moet zetten. Witteman probeerde nog wel een scoop te scoren, maar Rutte wilde inhoudelijk niet ingaan op de kwestie Erdogan. Maar de verontrustende manier waarop Turkije met de mensenrechten omspringt is niet per se een belemmering voor het herstellen van de diplomatieke betrekkingen, aldus Rutte. Nee, de tienduizenden in de gevangenis voor niets meer dan "Gülen" is ook geen probleem. Erdogan weet donders goed dat wij hier in Nederland een Baybassin levenslang hebben opgesloten voor niets meer dan "Demmink".

Ik wachtte nog op de vraag van de Witteman: meneer Rutte, de laatste tijd is er nogal wat aandacht voor de betrouwbaarheid van politici: hoe denkt u over uw betrouwbaarheid, mede ten aanzien van uw gedane beloftes die u niet bent nagekomen, zoals uw boerenbedrog mbt Oekraine-referendum en meer....? en wist het antwoord...Meneer Witteman..U heeft een fetisj voor teleurstellingen? Het gebrek aan commitment en daadkracht zien we terug in alle loze beloften, huichelarij, stemmingmakerij, draaikonterij, manipulaties en malversaties. Kortom, ik laat de sprookjes van Rutte voor de rest van de uitzending maar aan me voorbij gaan.

Bij1
Er gebeurde veel deze week in de links-radicale activisten vereniging van Silly Syl. Eerst verdween de nummer 3, Cailin Kuit van het toneel, omdat ze had gelogen over haar CV en beweerde dat ze als psychiater had gewerkt. Dat blijft ze volhouden, ondanks dat er geen enkel bewijs is te vinden over diploma's, BIG-registraties etc. Van Kuit was al bekend dat ze mogelijk Diane Niesse heet. Vervolgens stapte de nummer 9 van de lijst, Bob Schoute op. Die walgde in zijn dorp Jisp uiteraard al van de "witte suprematie". De reden waarom hij is opgestapt is vooralsnog onbekend. Mogelijk wilde hij 'de wijde wereld' intrekken. Waar die was? Op een lijnbus van het GVB waar hij als chauffeur werkzaam is.

Internationale Socialisten
Dan zit er nog wat ongeregeld spul van de Internationale Socialisten. Bijvoorbeeld ene Jazie Veldhuyzen (nog) nummer 2 van de lijst. Iemand met een zeer kwalijke en dubieuze achtergrond: auteur voor socialisme.nu, clubblad van de Nederlandse tak van de Internationale Socialisten. Die club werkt graag samen met gewelddadige antifascisten in straatterreur tegen alles wat niet extreemlinks is. U kent ze nog wel van de doodsbedreigingen aan het adres van wijlen Pim Fortuyn en de vernielingen bij de G-20 conferentie in Hamburg. Veldhuyzen is ook Occupy-demonstrant. Occupy, een protestbeweging die door de overal aan de groezelige linkerzijde opduikende George Soros wordt gefinancierd.

Anja Meulenbelt
Al met al een innige samenwerking met vreemde vogels in de bijenkorf van Silly Syl. Haar politieke collega Vreer Verkerke (bij de Kamer van Koophandel bekend als Judith Esther Verkerke) was actief voor het linksradicale actiefonds annex solidariteitsfonds XminY, dat weer is aangesloten bij het evenzeer radicale platform Keer het Tij en - u raadt het al - de Internationale Socialisten. De verbanden tussen XminY, de SP, allerlei pro-Palestijnse organisaties en de nummer 15 op de lijst - Anja Meulenbelt - zijn al overbekend.

Marjan Sax
Nummer 12: Marjan Sax, bestuurslid van de uit het Parool voortgekomen Stichting Democratie en Media(SDM) die allerlei links-radicale projecten, evenementen en acties financiert. Op 12 januari brengt NIW een nieuw schandaal bij BIJ1 aan het licht: Marjan Sax heeft als SDM-bestuurder tonnen uitgedeeld aan organisaties waar ze zelf betrokken bij was. Ze is ook lid van allerlei anti-Israël organisaties als Een Ander Joods Geluid dat ook rijkelijk heeft geprofiteerd van donaties van SDM. Het NIW meldt: "Het was ook SDM die het volgens nieuwssite TPO mede mogelijk maakte om de vliegtuigkaapster Leila Khaled naar Nederland te halen en haar hier te laten spreken. Hetzelfde geldt voor Haneen Zoabi, het Palestijnse Knessetlid dat tijdens een alternatieve Kristallnachtherdenking mocht spreken."

Kortom: de lijst van BIJ1 bestaat uit een bijeengeraapt zootje links-radicale activisten. Het is duidelijk dat het gaat om aanhangers van Israël- en Jodenhatende clubs als het Palestina Komitee, Hamas/Hezbollah, actievoerders van XminY, Internationale Socialisten, BDS en Movement X. Met een duidelijke financieel infuus van SDM.
Wat mevrouw Simons zelf verder ook mag beweren, deze feiten liegen niet.
Maar de PVV is een gevaar voor de rechtsstaat???

Francisco van Jole in z'n witte Zeeman-onderbroek
De #MeToo-taferelen van Francisco van Jole zijn al een geruime tijd verleden tijd. Althans, voor BNNVARA. In recordtempo rondde de publieke omroep het onderzoek af, sprak Francisco van Jole vrij en kieperde het rapport in de onderste la. Ik heb geen zin om me in die zaak te verdiepen. Die Van Jole staat me enorm tegen. Waarom ik er over begin is vanwege de stuitende hypocrisie van die Van Jole - en van de VARA die anderen, en vooral PVV'ers de maat nemen en voor heel wat onschuldiger zaken naar de publieke slachtbank leiden maar zelf, naar nu blijkt, voor geen meter deugt. Van Jole komt ermee weg. ECHT VARA !! Kan hij weer verder met het aan de schandpaal nagelen van anderen.
Maar die witte onderbroek, die houden we er nog een poosje in

Ollongren
Staat te trappelen. # MeToo #MeToo !! Nepnieuws! Censuur! De Russen ! Duitsland heeft al de Heiko censuurwet. Zweden krijgt een heus ministerie voor psychologische verdediging. En Nederland heeft nog niets!
Zweden is dodelijk verontrust. "Er bestaat een duidelijk risico dat derden zich willen mengen in de manier waarop wij onze beslissingen nemen", zei de Zweedse premier Löfven.
De nieuwe autoriteit moet deel uitmaken van de algehele verdediging van het land en haar taak werd door Löfven gedefinieerd als “behoud van de vrije kennis en informatie-uitwisseling van een vrije samenleving”. De nieuwe autoriteit zal zich onder andere bezighouden met het identificeren, analyseren en reageren op wat volgens haar “beïnvloedingscampagnes” zijn. Het werd niet duidelijk uit de toespraak van de premier wat een dergelijke onwettige en ongewenste beïnvloedingscampagne kwalitatief onderscheidt van andere opinievormende campagnes vóór de verkiezingen.

Duitsland...Zweden. Is dit nou wat Trump bedoelde met shithole landen? Is dit Catch 22 of One flew over de cuckoo's nest ?
Nu begrijp ik ook dat een Syrische vluchteling terug vlucht naar Syrië...
.
Krijgt u van mij nog de stand van het land op 14 januari 2018 (gelijk aan peiling van voor Kerstmis):

VVD 27, D66 15, FvD 15, PvdA 14, PVV 14, CDA 14, GroenLinks 14 SP 14, PvdD 7, CU 5 50Plus 5, SGP 3, DENK 3