Peilingen en Kater's Keek op de Week, zondag 27 augustus 2017

Peilingen
Er zijn geen verschuivingen in zetels deze week.
Evenals bijna 1 jaar geleden heeft Maurice de Hond aan kiezers gevraagd of ze zich zorgen maken over hun financiële toekomst. Dat was 45 procent en is nu 40 procent.

Wat opvalt is dat er een groot verschil is tussen de kiezers van de verschillende partijen. Het zal u niet verwonderen dat bij de kiezers van VVD en D66 zich maar 20 procent zorgen maakt. Bij D66 zitten de mensjes die zijn opgeleid met verheven eurofiele denkbeelden, die zich een glanzende toekomst in de zich aftekenende Brusselse dictatuur zullen verwerven.

Bij de VVD zitten de grote zakenlui, de multinationals, die allemaal pro-EU kiezen in verband met de vele gunstige handelsverdragen en de immense netwerken.

Bij de kiezers van PVV, SP en 50PLUS is dat rond de 65 procent. Van de kiezers van de vier partijen die nu aan het formeren zijn, geeft 25 procent aan zich zorgen te maken over hun financiële toekomst. Bij de kiezers van de partijen die dan de oppositie gaan vormen is dat 54 procent.

De laatste is de groep die voor een appel en een ei, en met een steeds verder uitgeklede rechtsbescherming, moet zorgen voor winstmaximalisatie van hun broodheer op de enkele plaats waar nog niet gerobotiseerd kan worden. Die ziet dat ouderen die niet rond kunnen komen, in vuilnisbakken graaien. Die ziet dat mensen bang zijn voor hun pensioen. Die ziet dat mensen, burgers aan de kant worden geschoven. Die ziet dat vakbonden geen invloed meer hebben. Die weet, het is de neoliberale geest binnen de Europese Unie.

Kan ook zijn dat deze groep mensen, waar zo op wordt neergekeken, beschikt over gewoon gezond boerenverstand.
Het zou zo maar kunnen dat die weten dat de VS een begrotingstekort heeft, zo groot dat verloren is gegaan hoeveel het werkelijk is...was het 1,5 triljoen dollar of meer? En ook dat het in de EU het net zo slecht is, maar waar Brussel niettemin voorbereidingen treft voor nog grotere "reddingsoperaties" t.b.v. Griekenland, Cyprus, Spanje, Portugal, Italië, en wie weet welk land nog meer.Elke bailout maakt de gewone burger armer. Heel veel armer. Zij durven er niet aan te denken wat er gebeurt als Griekenland en/of Italië uiteindelijk in gebreke blijft. Het zijn altijd de gewone mensen die de klos zijn.

Juncker beweert dat de “strijd voor de economische en politieke toekomst van Europa een nieuw federaal moment vereist.” Wat een onzin: Het vereist excuses aan de woedende kiezers van de EU. Een krantenkop in de Duitse Die Welt zegt het al:
 
"De jongere generatie heeft geen idee wat ze te wachten staat"
 
Jonge Duitsers geconfronteerd met enorme schulden: Slechts zes procent weet dat de huidige nationale schuld meer dan twee biljoen euro is, terwijl een groot deel van die schuld nog verborgen is. Het Europese debacle is het resultaat van de eenheidsmunt en het samenvoegen van onverenigbare economieën.

De kolossale wrok gegenereerd door het euro-lidmaatschap, in gelijke mate in de debiteuren- als crediteurenlanden, vormen de echte bedreiging voor Europa als ideaal. Niet het patriotisme en de genegenheid voor het eigen Vaderland. Zeg dat maar tegen Frans Timmermans.
 
Formatie 2017
Het zit op de hei en het schijnt iets te doen. Knopen doorhakken? Eindelijk aangeland bij het onvermijdelijke : komt er een compromis over de levensbeschouwelijke punten...of niet?
De CU heeft bezwaren tegen het mandje levensbeschouwelijke wensen van D66 en vanuit het linksliberale achterland van D66 kwam gemor over de mogelijkheid van een compromis. Ze trekken aan de bel en willen dat Pechtold een andere koers gaat varen, heeft nu dus voor het eerst een vorm van oppositie binnen de eigen partij. Worden de D66-ers gedreven door "principes" of door " we willen het NU, nu de tijd er (bijna) rijp voor lijkt"?
Hoe dan ook, er is druk vanuit de partij op Pechtold om niet te veel toe te geven aan de CU. En natuurlijk zal de CU, die het liefst ook nog de hele seksuele revolutie wil terugdraaien, een identieke houding aannemen tegen de goddelozen van D66.
Compromis? Ik zie het niet. Uitruilen? Nope. Wordt het dan toch een minderheidskabinet van VVD en CDA? De kans dat het na dit weekend over is, is in ieder geval groter dan dat men nog door gaat.

Macron
Je bent staatshoofd, dus je wilt er wel een beetje verzorgd uitzien. Maar je hebt het ook stervensdruk. Een vredesoverlegje hier, een wetsvoorstelletje daar, dus je kunt gewoon niet alles zelf doen. Daar heeft Emmanuel Macron wat op gevonden...hij heeft een make-up artiest. En ze heet Natascha. En die heeft weelderig toegeslagen! Financieel bedoel ik dan dus hè. 300 euro per dag voor presidentiële ijdelheid. Om rimpeltjes weg te werken, wenkbrauwen te borstelen en de neus te poederen.
De Fransen zijn in meerderheid ontevreden over Macron. De frambozen hebben duidelijk iets te rapide op Macron gestemd om er later achter te komen dat hij net zo erg, zo niet erger – want EUrofieler is – dan zijn voorganger Hollande, het succesnummer dat de weg plaveide naar het luchtkasteel Macron, dat als een opgeblazen ballon zal worden doorgeprikt.
Maar ahh... maakt het uit jôh, als je haar maar goed zit en je wenkbrauwen geborsteld

Merkel doet dat niet. Heeft ze nooit gedaan. Maar ze heeft er geen spijt van, zegt ze

Non, Je Ne Regrette Rien
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft geen spijt van haar beslissing om in 2015 de grenzen van Duitsland open te zetten voor vluchtelingen, zegt ze in een interview met Welt am Sonntag. Ze zou zo weer precies hetzelfde doen. In augustus 2015 sprak Merkel de woorden ,,Wir schaffen das". Daarna kwam de apocalyps op gang en kwamen er honderdduizenden vluchtelingen naar Duitsland. Dat zorgde voor grote spanningen in haar partij CDU en bijna een breuk met de Beierse zusterpartij CSU, maar wie de "mars door de instituties" van Merkel een beetje gevolgd heeft weet dat ze haar hele carrière alle kritiek wegwuift en haar criticasters rücksichtslos opzij zet . Dat die kritiek nu leidt tot een groeiende populariteit van de AfD? Kwestie van onder de kiesdrempel manoeuvreren.... Wir schaffen das

Rutte
In Nederland schaffen we helemaal niets meer. Nou ja, behoudens dan dat we al meer dan vijf maanden oeverloos ouwehoeren over een nieuwe regering en een diplomatieke rel in Hongarije hebben veroorzaakt door de Nederlandse ambassadeur daar. Zo'n narcistisch egotrippertje die diplomatieke regels overtrad en z'n fatsoen niet kon houden.
Niet alleen crisis in de diplomatieke dienst. Het is ook crisis bij de overheid. Aanhoudende problemen bij de Belastingdienst, het PGB-debacle, chaos bij de Nationale Politie. De Fiscus haalde een miljard minder op dan de bedoeling was. Burgers lopen vast in Kafkaëske bureaucratie. Wat is er aan de hand in de publieke sector?
Maar verder spelen we ook internationaal geen enkele rol meer, anders dan als slippendrager van Merkel, dankzij het geprolongeerde optreden van ons nationale symbool: de Lachende Scheerkwast. Met dank aan de EU landen die weten wat dictatuur is: de voormalige Oostblokkers. Zij laten zich niet door een nieuw politbureau, maar nu in Brussel, met potentaten als Juncker en de allerergste: de narcistische nonvaleur Timmerfrans de wet voorschrijven.

Uitsmijter: De enige wijsheid die echt telt is weten dat je niets weet ....

Kom, we gaan een borrel drinken

U krijgt van mij nog de gehele peiling van zondag 27 augustus 2017:

VVD 31,PVV 20, CDA 17 D66 18, GroenL 13, SP 12, PvdA 11, CU 5, PvdD 6, 50Plus 4, SGP 3, DENK 3, FvD 7