Stemt een mens wel tot nadenken...dat boek van Yanis Varoufakis. En weet u, dan vraag ik me af waarom de Grieken finaal kapot gemaakt moeten worden en het schuldenkoord rond hun nek steeds vaster wordt aangetrokken, terwijl de ECB al máánden lang 80 miljard euro per maand drukt om  staatsobligaties op te kopen.
 

Niet van de Grieken maar wel van institutionele beleggers die staatsobligaties van bijvoorbeeld ons land in portefeuille hebben. Hoe dat werkt? 

Simpel: de Nederlandse bank krijgt miljarden cadeau van de ECB om willekeurig staatsobligaties (schuldpapieren) van beleggers op te kopen. Stel, je hebt als beleggingsmaatschappij voor 100 miljoen aan Nederlandse staatsobligaties en je biedt die aan op de markt, dan kan het zijn dat die ineens 120 miljoen opleveren. Leuke winst van 20 miljoen.
En die staatsobligaties worden dus gekocht met dat geld, met die € 80 miljard die per maand door de ECB wordt bij gedrukt en dat uit het niets is gecreëerd.

Hoe kan het dat dat geld dan niet wordt aangewend om de Griekse schulden simpelweg af te lossen? Binnen een aantal maanden zou het hele schuldenprobleem opgelost zijn met diezelfde druk op de knop bij de ECB. Waarom mogen institutionele beleggers miljoenen woekerwinsten maken met geld dat door de ECB met een druk op de knop in een computer wordt gecreëerd, maar moesten de Grieken - en indirect dus ook wij - bloeden voor miljarden? Waarom moet Griekenland kapot gemaakt worden en haar bevolking vernederd en aan de bedelstaf?  Waarom moeten wij miljarden bezuinigen als gevolg van de steun aan Griekenland, terwijl beleggers steenrijk geworden zijn met speculaties (lees voorkennis) in staatsobligaties (die zijn opgekocht door de ECB?) 

Zijn al die schuldenpakketten en al die miljarden bezuinigingen van Rutte en Dijsselbloem niet een alibi voor ordinaire diefstal van het volk?  Zijn al die bezuinigingen van het kabinet Rutte niet je reinste volksverlakkerij en geldroof?  En datzelfde tuig belazerde voor de verkiezingen de kluit opnieuw. Verkiezingsbeloften. Mooie praatjes. Brother in Crime het CPB wordt goed getimed ingeschakeld om u te vertellen dat het aan het einde van de kabinetsperiode economische allemaal fantastisch gaat. Dijsselbloem heeft een meevaller van 32 miljard.  Nog iets over gehoord de laatste tijd...?

Politici zijn door en door corrupt en het westerse financiële systeem is door en door verrot.

 

 

..